Ayşe Birsel ile İşinizi Seveceğiniz Gibi Tasarlayın!

Son Güncelleme:

Ayşe BİRSEL konuşmacı olarak geleceği alldesign 2014 tasarım konferansı ve fuarı öncesinde 15 Şubat'ta özel bir atölye gerçekleştirecek: "İşinizi seveceğiniz gibi tasarlayın!"

New York merkezli Birsel+Seck adlı yenilikçi tasarım ofisinin kurucu ortağı, ödüllü, dünyaca ünlü endüstriyel tasarımcı Ayşe BİRSEL konuşmacı olarak geleceği alldesign 2014 tasarım konferansı ve fuarı öncesinde 15 Şubat'ta özel bir atölye gerçekleştirecek: "İşinizi seveceğiniz gibi tasarlayın!" (Design the Work You Love!)

21-22 Şubat 2014 tarihlerinde Hilton Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenecek olan alldesign Uluslararası Tasarım Konferansları ve Yaratıcı Endüstriler Fuarı, tasarım dünyasını üçüncü kez bir araya getirecek. Hayatımızın her alanına yön veren tasarımın ele alınacağı alldesign 2014'te kendi dalının uzmanları tasarıma bakış açılarını ve dünyaca ödüllü işlerini izleyicilerle paylaşacak. alldesign için İstanbul'a gelecek isimlerden birisi de dünyaca ünlü endüstriyel tasarımcı Ayşe Birsel.

Ayşe Birsel, alldesign öncesinde 15 Şubat Cumartesi günü saat 10:00'da İstanbul'da özel bir atölye gerçekleştirecek. Birsel, "Design the Work You Love" (İşinizi Seveceğiniz Gibi Tasarlayın) adını verdiği bu atölyede, kendine özgü tasarım süreci ve yöntemlerini kullanarak, çalışanların iş konusunda farklı düşünmelerine yardım etmeyi amaçlıyor. Birsel, BOZ:YAP olarak adlandırdığı süreci, varolan peşin hükümlerimizi yıkıp sorunları sezgisel, mantıklı ve zekice çözmeye yarayan yaratıcı bir araç olarak kullanıyor, ürün tasarımcısı olarak kullandığı prensipleri uyguluyor. Ayşe Birsel, tasarımları MoMA (Museum of Modern Art, New York), Cooper-Hewitt Ulusal Tasarım Müzesi ve Philedelphia Sanat Müzesi'nin kalıcı sergilerinde yer alan, ödüllü, dünyanın önde gelen endüstriyel tasarımcıları arasında yer alıyor. ABD'nin en yaratıcı kişileri arasına girmeyi başaran Birsel, 20 yıldan uzun süredir müşterileriyle birlikte ödül kazanan ürün ve sistemler tasarlıyor.

Bir organizasyonun en değerli gücü çalışanları ve onların birlikte nasıl çalıştıklarıdır. Pazarda başarı ve etkinlik kazanmak isteyen bir organizasyon için, doğru ürün ve hizmetleri pazara sunmak kadar, birey ve ekiplerin motivasyonlarını arttırmak da çok önemlidir. Bunların hepsi birbirine bağlıdır. "İşinizi bambaşka düşünmenin yolu tasarımdan geçer" diyen Ayşe Birsel'in "Design the Work You Love" adlı atölyesi katılımcıların yaratıcı düşüncelerini geliştirerek işlerini tasarlayabilmelerini; böylelikle performans ve motivasyonlarını arttırabilmelerini hedefliyor. Değişik ve sistematik düşünmek, tasarımcı düşünce sürecini kullanmak, işle ilgili önyargıları kırmak, değerler ve önceliklerle ilgili yeni anlayışlar kazanmak, bireysel ve kolektif hedefler belirlemek için işlerini sevebilecekleri gibi tasarlamak atölyenin hedefleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler