Barzani ve Al Sani'den Bölgesel Gelişmelere Dair Görüşme

Son Güncelleme:

IKBY Başbakanı Barzani ve Katar Başbakanı Al Sani, bölgedeki gerilimleri ve saldırıları kınadı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani bölgesel gelişmeleri ele aldı.

IKBY hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Barzani ile Al Sani telefonda görüştü.

IKBY, Katar ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Barzani ile Al Sani, IKBY ve Katar'ı hedef alan saldırıları kınadı ve bölgede gerilimin tırmanmasından derin endişe duyduklarını ifade etti.

"Yasa dışı milislerin" ciddi bir tehdit oluşturduğu ve Irak hükümetinin bunları kontrol altına alması gerektiğini ifade eden Barzani, barış ve istikrarın korunmasının ve bölgeye yönelik tehditlerin dikkate alınmasının önemini vurguladı.

Taraflar, mevcut zorlukların üstesinden gelmek için sürekli iletişim ve koordinasyonun önemi konusunda mutabık kaldı.

Kaynak: AA