Barzanilere yakın kanal, Öcalan'ın yüzünü sansürledi
Son Güncelleme:
Kuzey Irak’ta yayın yapan ve Barzani ailesine ait olduğu öne sürülen AVA TV, terör örgütü PKK’nın kurucu ismi Abdullah Öcalan’ın yer aldığı bir görüntüde Öcalan’ın yüzünü sansürleyerek yayımladı.
IKBY Başkanı Mesrur Barzani’nin oğlu Aren Masrour Barzani’ye ait olduğu öne sürülen AVA TV’nin yayınladığı görüntüler tartışma yarattı. Kanal, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı çağrıya ait görüntüleri verirken Öcalan’ın yüzünü blurlayarak sansürledi, diğer kişilerin yüzleri ise açık şekilde yayımlandı.
DAHA ÖNCE DE BENZER YAYIN YAPILDI
Sosyal medya kullanıcıları, AVA TV’nin 10 Haziran 2025 tarihinde de benzer bir yayın gerçekleştirdiğini ve yine Öcalan’ın görüntüsünü sansürlediğini öne sürdü.
DEM PARTİ’DEN SERT TEPKİ
Yayın sonrası DEM Parti’den tepki geldi. DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayyip Temel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu olay Kürt basın tarihinde büyük bir utançtır. AVA TV derhal Kürt halkından özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.