Bilardo

Son Güncelleme:

6.Uluslararası Bilardo Şampiyonası, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te başladı.

6. Uluslararası Bilardo Şampiyonası, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te başladı.


Başbakanlık Spor ve Kültür Ajansı ile Kırgızistan Bilardo Federasyonu tarafından ortaklaşa organize edilen şampiyonanın açılış töreni, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in katılımıyla yapıldı.


Açılış töreninde konuşan Atambayev, Kırgızistan'ın tarihinde ilk kez uluslararası bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bugün bizim için çok önemli. Daha önceleri teknik ve maddi yetersizliklerden dolayı uluslararası bir yarışma düzenleyemedik" dedi.


Hükümetin spora büyük önem vereceğini vurgulayan Atambayev, ilkbahara gösteriler ve siyasi gerilim endişesiyle değil, böyle bir organizasyonla başlamanın sevinci içinde olduklarını söyledi.


Bakanlar ve milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleşen törende, ulusal kıyafetler giyen dans grubu gösteri yaptı. Ulusal müzik aleti olan "komuz" ile hünerlerini sergileyen bir genç ise davetlilerden alkış aldı.


Bişkek'teki Kondor ile Tagay Biy salonlarında 3 gün sürecek şampiyonada 13 ülkeden 107 sporcu mücadele edecek ve toplam 30 bin dolar ödül dağıtılacak.


- BİŞKEK

Kaynak: AA