Bitlis'ten Kısa Kısa

Son Güncelleme:

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Çınar, 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesinden dolayı mesaj yayımladı.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Çınar, 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesinden dolayı mesaj yayımladı.


Çınar, mesajında, öğrencilerin yaz tatilinde dinlenmeyi hak ettiğini belirterek, karne notları konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.


"Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Kendinizi geliştirmek için kitap, dergi ve gazete okuyun." diyen Çınar, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Okuduklarınızdan elde ettiğiniz bilgi ve becerileri size fayda sağlayacak şekilde nasıl uygulamaya geçirebileceğinizi düşünün. Günlük yaşantınızda bu bilgi ve becerileri uygulayın. Ayrıca karne notları ailelerin beklentilerini karşılamamış olabilir. Ailelerimiz bunu çocuklarına yansıtmamalı. Başarısızlığı sadece öğrenciye bağlamak yanlıştır. Çocuklarımızın öz güvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmalıyız. Çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler ve tepkiler yerine, yapıcı ve teşvik edici yaklaşımları benimsemeliyiz. Yaz tatili uzun bir süre. Çocuklarımızın bunu iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bu anlamda aileler olarak çocuklarımızı iyi yönlendirmeliyiz. Çocuklarımız tatilde elbetteki dinlenecekler, spor yapacaklar. Ama en önemlisi onların bu tatilde kitap okumaları ve ailelerinin destek ve sevgisini hissetmeleridir."


Bitlis'te vergiler ve ecrimisil borçları taksitlendirilecek


Bitlis'te emlak, çevre temizlik, eğlence, i·lan ve reklam vergileriyle ile belediyeye olan ecrimisil borçlarının taksitlendirileceği, bunun haricindeki borçlarla ilgili taksitlendirme yapılmayacağı bildirildi.


Bitlis Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşların belediyeye olan borçlarının taksit yapabilecekleri belirtildi.


Borcu bulunanların mağdur duruma düşmemeleri için taksitlendirme başvurularını en geç 30 Haziran'a kadar belediyeye şahsen veya iadeli taahhütlü mektupla yapmaları gerektiği kaydedilen açıklamada, ayrıca taksit ödemelerinin kredi kartıyla da yapılabileceği kaydedildi.


Tatvan'da elektrik kesintisi uygulanacak


Tatvan ilçesindeki bazı bölgelerde programlı elektrik kesintisinin uygulanacağı bildirildi.


Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden yapılan açıklamada, bakım, onarım ve yatırım tesislerinin devreye alınması çalışmaları sırasında ilçenin bazı bölgelerinde elektrik kesintisinin uygulanacağı belirtildi.


Açıklamada, 11 Haziran'da 06.00-16.00 saatlerinde şebeke iyileştirme çalışmaları nedeniyle Tatvan'ın Fuar Mahallesi ve civarına 10 saat, 12 Haziran günü 06.00-15.00 saatlerinde de Karşıyaka Mahallesinin bir kısmına ve Tatvan Emniyet Müdürlüğü civarına 9 saat elektrik verilmeyeceği ifade edildi.

Kaynak: AA