BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Kobler Açıklaması
"Eğer Iraklı liderler ülkeyi bu kaostan çıkarmak için hemen bir araya gelmezse sistemli şiddet her an patlamaya hazır durumda".
BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Martin Kobler, liderler önlem almazsa Irak'ta sistemli şiddetin her an patlayabileceğini bildirdi.
Kobler yaptığı yazılı açıklamada, Irak'ın Başkenti Bağdat'ta sivillere yönelik yeni şiddet dalgası ve bunun sonucu olarak çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi ve yaralanması nedeniyle ümitsizliğe kapıldığını belirtti.
Anbar Valisi'nin konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıyı da kınayan Kobler, "Eğer Iraklı liderler ülkeyi bu kaostan çıkarmak için hemen bir araya gelmezse sistemli şiddet her an patlamaya hazır durumda" ifadelerini kullandı.
Irak'ta son dönemde artan bombalı saldırılarda çok sayıda sivil, hayatını kaybetmişti. Bugün gerçekleşen 7 ayrı bombalı saldırıda da 20'den fazla kişi yaşamını yitirdi. - New York