Bodrum'dan Kos'a "Ucuz" Can Yolculuğu
Daha iyi bir yaşama kavuşmayı hayal eden Suriyeli mültecilerin Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos Adası'na hayatları pahasına çıktığı yolculuk görüntülendi.
Ülkesindeki savaştan kaçıp daha iyi bir yaşama kavuşmayı hayal eden Suriyelilerin Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos Adası'na "hayatları pahasına" çıktığı yolculukta başlarına gelenler görüntülendi.
Yunanistan'ın sahil güvenlik ekipleri, Kos Adası'na yaklaşan bottan yaklaşık 20 kişiyi teknelerine aldı ve bilinmeze doğru taşıdı Ülkesindeki savaştan kaçıp daha iyi bir yaşama kavuşmayı hayal eden Suriyeli mültecilerin Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos Adası'na hayatları pahasına çıktığı yolculuk görüntülendi.
Bodrum sahilinden sabaha karşı lastik bota binen, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 20 mülteci, yaklaşık 1,5-2 saatlik yolculuktan sonra Kos Adası'na ulaştı. Sahile 200 metre kala Suriyelilerin bulunduğu botu, Kos Adası'ndan Yunanistan sahil güvenlik ekipleri fark etti. Adadan ayrılarak bota doğru hızla yaklaşan ekipler, mültecileri teknelerine aldı.
Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Türk karasularına doğru hareket ederek bot ve içindekileri bölgeden uzaklaştırdı. Kaçak yolculuk sonunda Kos Adası'na ulaşanların izleri ise sahilde göze çarpıyor. Sahilde bırakılan ucuz can yelekleri ve botlar, bazı kaçak göçmenlerin tehlikeli gece yolculuğunun ardından adaya çıkmayı başarabildiğini gösteriyor.