Borsa'da Çek ve Risk Raporu Uygulaması Başlıyor
Bandırma Ticaret Borsasında 1 Mart'tan itibaren çek ve risk uygulaması başlıyor.
Bandırma Ticaret Borsasında 1 Mart 2014'ten itibaren çek ve risk uygulaması başlıyor.
Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sermayesini ve ticari itibarını korumak isteyen, riskini bilinçli ve doğru yönetmek isteyen kişi ve kurumlar artık ticaret yapacaklarında bir aracıya ihtiyaç duymayacak, çek ve risk uygulamasıyla birlikte alacakları raporlar aracılığıyla ticari hayatlarını kolaylaştıracaklardır" dedi.
Borsa üyesi şirketlerin e-rapor ile çek ve risk raporlarına ulaşabileceklerini dile getiren Sezgin, "E-rapor sistemi ile kendilerine veya şirketlerine ait çek ve risk raporlarına erişim sağlayabilecekler, üçüncü kişilerin raporlarını görüntüleyebilecekler. Bu raporlara kısa mesaj servisi ile de ulaşım sağlanabilecektir. Çek raporlarının içeriğinde, çek hesabı bankalar, çek adedi, ödenen çek adedi ve tutarı, ödenmemiş çek adedi ve tutarı, arkası yazılan ilk çekin tarihi gibi bilgilere ulaşılabilecektir. Risk raporunda ise ilk kredi kullanım tarihi, son kredi kullanım tarihi, ödenmesi geciken kredi adedi ve tutarı, takipteki krediler gibi bilgiler olacaktır" şeklinde konuştu.
Sezgin, "Sistemden faydalanmak isteyen borsa üyelerin KKB'nin sitesinden üyeliklerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Sisteme üye olurken Bandırma Ticaret Borsası sicil numarası yazılması gereklidir. Başvurunun çıktısını aldıktan sonra tarafımızca onaylanması için ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküsü ve yetki belgesi birlikte borsamıza başvurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı. - Balıkesir