Bursaspor'a Uludağ Eteklerinde Yeni Tesis

Son Güncelleme:

Bursaspor Kulübünün Bursa'nın Uludağ eteklerindeki Keles ilçesinde yer alan bin 200 rakımlı Kendir Yaylası'nda yapmayı planladığı tesisin mimari projesi tamamlandı.

Projeyi hazırlayan mimar Hasan Sözüneri, Bursa spor Kulübü Başkanı Ali  Ay'a hazırladığı çalışmaların çizimlerini göstererek, bilgiler verdi.
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son  günlerde yeşil-beyazlı kulübe kazandırmak istedikleri projeleri açıklamaya  başladıklarını söyledi.
Bursaspor Spor Lisesi projesinin ardından Kendir Yaylası projesinin de  hazırlandığını anlatan Ay, şöyle konuştu:
"Mimar Hasan Bey'e çok teşekkür ediyorum. Yine kalemini konuşturmuş.  Çok güzel bir tesis olmuş. Bursaspor camiası için de güzel bir haber oldu. Tesis  tamamlandığında Bursaspor buradan para kazanacak. Bursaspor kamp için yurt dışına  gitmeyecek, yurt dışındaki takımlar Bursa'ya gelecek. Gönül ister ki Bursaspor  olarak bunun maliyetini biz karşılayarak tesisi tamamlayalım ancak olmazsa  yap-işlet-devret modeliyle olacak. Çalıştık güzel şeyler ortaya çıkardık.  İnşallah bundan sonra da daha güzel şeyler ortaya çıkaracağız."
Ali Ay, Kendir Yaylası projesinin kulübün 26-27 Mayıs tarihlerinde  Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapılacak genel kurulunda tanıtılacağını da  sözlerine ekledi.
Sözüneri: "Gelişmiş ülkelerdeki takımların merkezlerini inceledik"
Mimar Hasan Sözüneri ise Bursaspor Kulübü tarafından, bölgeye  yapılması planlanan tesisle ilgili bir çalışma yapmasının istendiğini aktararak,  "Bölgeye gidip, araziyi inceledik. Kendilerinden ihtiyaç programıyla ilgili  bilgiler aldık. Daha sonra dünyadaki ünlü, gelişmiş ülkelerdeki takımların  merkezlerini inceledik." dedi.
Yapılan incelemeler ve çalışmalar sonucu 4 mevsim ve futbolun yanı  sıra tüm spor branşlarının kullanılabileceği bir tesis projesi hazırladıklarını  anlatan Sözüneri, şunları kaydetti:
"Güncel, çağdaş malzemelerin kullanıldığı, dağ ve yöresel mimarilerin  izlerini taşıyan, farklı takımların aynı anda kalabildiği, içinde 3 koldan  yerleşimin olduğu, 110 odanın bulunduğu, 4 dünya standartlarında antrenman  sahası, kapalı çift kortlu spor salonu, spa, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve  Bursa'nın plakasını çağrıştıran rakamından yola çıkarak 16 bungolov evinin olduğu  açık alanlarda alternatif sporların yapılabildiği bir tesis planladık."
Sözüneri, arazinin, Bursa ve İstanbul'a yakınlığından dolayı ulaşım  kolaylığı bulunduğunu belirterek, "Bursaspor'a uzun yıllar gelir getirecek bir  turistik tesis niteliğinde bir tesis olacak. İnşallah kısa zamanda yapımı nasip  olur." ifadesini kullandı.

Kaynak: Skorer