Cep Telefonuyla Dolandırmak İstedi

Son Güncelleme:

Samsun'da 81 yaşındaki İbrahim Halil Erekmekçi'yi cep telefonundan arayıp kendisini başkomiser olarak tanıtan şüpheli, 1500 lira parasını dolandırmak istedi.

Samsun'da 81 yaşındaki İbrahim Halil Erekmekçi'yi cep telefonundan arayıp kendisini başkomiser olarak tanıtan şüpheli, 1500 lira parasını dolandırmak istedi. Polisin devreye girdiğini anlayan şüpheli, cep telefonunun polisin yüzüne kapattı.


Samsun'un Canik İlçesi Belediye Evleri Mahallesi Melihşah Sokak'ta oturan emekli İbrahim Halil Erekmekçi'yi cep telefonundan arayan ve kendisini başkomiser olarak tanıtan şüpheli, Hesabınızdan yasal olmayan yolla 5 bin lira çekiliyor. Biz bunun engelleyeceğiz, ancak sen vereceğim hesap numarasına 1500 lira yatırman gerekiyor. Cep telefonunuda kapatma dedi. Bunun üzerine taksiye binerek İlkadım İlçesi Cumhuriyet Caddesine gelen ve şüpheliyle konuşmayı sürdüren Erekmekçi dolandırılmak istendiğini anlayınca taksiciye polisi aramasını söyledi. Sonra Cumhuriyet Caddesi'nde taksiden inerek yaya olarak yürüyeme devam etti. Taksicinin ihbarı üzerine Erekmekçi ile cadde üzerinde buluşan polis, konuşmaya devam etmesini söyledi. ATM önüne geldiğinde cep telefonundaki dolandırıcıya Yakın gözlüklerimi almadım, benden istediğin bilgileri göremiyorum. Buradaki vatandaştan yardım isteyim mi diye sordu. Olumlu cevap alan Erekmekçi cep telefonunu sivil polislere verdi. Polis şahsı konuşturarak vereceği hesap numarasını almaya çalıştı. Şüphelide polislerden şahsın kimlik bilgilerini almak istedi. Polisin yanlış bilgiler verdiğini anlayan şüpheli cep telefonunu kapattı.


Dolandırılmaktan kurtulan İbrahim Halil Erekmekçi, Cep telefonumdan beni arayan kişi başkomiser olduğunu ve banka hesabımdan yasal olmayan yolla 5 bin lira çekilmek istendiği, bunu engellemek için verecekleri hesap numarasına 1500 lira yatırmamı söyledi. Dolandırılmak istendiğimi anlayınca olayı taksici vasıtasıyla polise bildirdim. Daha sonra polisler yanıma geldi. Birlikte ATM önüne gittik. Tlefonu polise verdim. Şüphelenince de yüzümüze telefonu kapattı dedi.


Olay yerindeki sivil ekipler İbrahim Halil Erekmekçi ile etrafta toplanan vatandaşları Hiçbir polis ve savcı sizi arayıp para istemez diyerek uyardı. Daha sonra şikayetçi olmayacağını söyleyen Erekmekçi olay yerinden ayrıldı.

Kaynak: DHA