CHP'li Günaydın CHP İktidarında Çiftçiye Mazotu Bir Buçuk Liraya Vereceğiz
Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde yarın düzenlenecek 'Zeytine destekö mitingi öncesi Gemlik'te konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP iktidarında çiftçiye mazotu bir buçuk liraya vereceklerini söyledi.
Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde yarın düzenlenecek 'Zeytine destekö mitingi öncesi Gemlik'te konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP iktidarında çiftçiye mazotu bir buçuk liraya vereceklerini söyledi. CHP'li Günaydın, Gemlik Atatepe Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, partisinin Orhangazi, Gemlik, İznik, Mudanya ilçe örgütleri, Ziraat Odaları ve bu ilçelerdeki mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Günaydın, CHP olarak sadece eleştiri yapmadıklarını çözüm önerilerini de ortaya koyduklarını belirterek, 'Geçmişte biz çiftçiye mazotu 1,5 TL yapacağız dediğimizde bize gülmüşlerdi. Nasıl yapacağımızı söyleyelim. Mazotun bize maliyeti 1 TL., biz 50 kuruşluk karla bu mazotu çiftçimize satabiliriz. Gemicikler için bir buçuk liraya verdikleri mazotu çiftçiye 4,5 liraya satıyorlar. Bizim iktidarımızda çiftçiye mazotu bir buçuk liraya vereceğizö dedi. Günaydın, TBMM'de Tarım bakanının gözünün içine baka baka eleştiriler yaptığını kaydederek, şöyle devam etti
öHiçbir şey söyleyemiyorlar. Çünkü söylediklerimizin hepsinde haklıyız. Fakat en son dönüyorlar diyorlar ki, 'Gökhan bey Gökhan bey. Siz böyle diyorsunuz ama köylü oyunu bize veriyorö İşte bu durumda bizim de söyleyecek sözümüz kalmıyor. Üreticimiz ve köylümüz artık bu konuda da gereğini yapmalıö Günaydın, Orhangazi'de yapılacak olan zeytine destek mitingine tüm çiftçileri davet etti. Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Metin Çelik, 4 ilçe teşkilatı ile birlikte, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz önderliğinde bir çalışma başlattıklarını hatırlatarak, 'Bölgede Gemlik, Orhangazi, İznik ve Mudanyalı zeytin üreticileriyle bir araya gelerek zeytine kilo başına 50 kuruş kilo başına teşvik pirimi verilmesi ile ilgili 11 bin 500 imza topladık. Meclis açılınca bunu Tarım Bakanına teslim edeceğizö dedi.