Coca Cola İşçisi Tekgıda'da Örgütlendi
Tekgıda-İş Sendikası, Coca Cola işçisinin yeniden sendikaya döndüğünü açıklayarak, işletmede yetki için çoğunluğun sağlandığını bildirdi Tekgıda-İş Sendikası, Coca Cola işçisinin yeniden sendikaya döndüğünü açıklayarak, işletmede yetki için...
Tekgıda-İş Sendikası, Coca Cola işçisinin yeniden sendikaya döndüğünü açıklayarak, işletmede yetki için çoğunluğun sağlandığını bildirdi Tekgıda-İş Sendikası, Coca Cola işçisinin yeniden sendikaya döndüğünü açıklayarak, işletmede yetki için çoğunluğun sağlandığını bildirdi.
Sendikadan yapılan açıklamaya göre, Tekgıda-İş Sendikası, Coca Cola'da yeniden örgütlenerek yetki alınmasını sağlayacak çoğunluğu sağladığını açıkladı.
"Coca Cola işçisi yuvaya dönüşü tamamladı" diyen sendika, 1 Nisan 2012 itibarıyla Coca Cola İçecek A.Ş. çalışanlarının çoğunluğunu üye yaptığını vurguladı.
Sendika'dan yapılan açıklamada "Geçmişte de sendikamız bünyesinde bulunan Coca Cola işletmesini yeniden camiamızda görmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" ifadeleri kullanıldı ve şöyle denildi:
"31 Mart 2012 tarihi itibarıyla süresi sona eren işletme toplu iş sözleşmesinin yenilenmesi amacıyla sendikamız, çoğunluğa sahip olduğuna dair yetki tespiti ve belge temini için yasal girişimleri başlatacaktır. Bunun için yeni üyeliklerin hukuki geçerliliği için gerekli olan sürenin tamamlanması beklenmektedir. Yasal yetki belgesinin alınmasının ardından yeni dönem toplu iş sözleşmesi için işverene çağrı yapılacaktır."
Sendikada örgütlenen işçilere "Hoş geldiniz" diyen sendika, "Tekgıda-İş Sendikası, özgür, bağımsız, mücadeleci kimliği ile Coca Cola İçecek A.Ş. işçilerinin özlem ve beklentilerini karşılayacak ve yol arkadaşlığını kıvançla sürdürecektir" ifadelerini kullandı. - Ankara