Erdoğan'ı Protesto Mitinginde Conchita Wurst Muamması

Son Güncelleme:

Eurovision Şarkı yarışmasının galibi Avusturyalı Conchita Wurst'a birebir benzeyen şahıs, Erdoğan'ı Köln kentinde protesto eden gruba destek verdi.

Köln’de Başbakan Tayyip Erdoğan’ı protesto mitinginde Eurovision Şarkı yarışmasının galibi Avusturyalı trans Conchita Wurst muamması yaşandı. Protesto alanından Wurst'a ait olduğu iddia edilen fotoğraflar paylaşıldı. Ancak, Wurst’un bir konser için Londra’da olduğu belirtildi. Wurst, Twitter hesabından da “Londra’da uyanmak güzel” mesajını paylaştı.Drag queen’e öykünen bir benzerinin Köln’deki mitinge katıldığı sanılıyor. Bu kişi mitingde, Türkçe ‘Hepimiz eşitiz‘ yazılı bir pankart taşıdı.

Wurst, Eurovision süresinde transfobik saldırılara maruz kalmıştı.

HERKESİ ŞAŞKINA UĞRATMIŞTI
  
Avusturya adına Eurovision'a katılan Conchita Wurst farklı dış görünüşüyle dikkatleri üzerine çekmişti. Wurst, topuklu ayakkabılarıyla, uzun kirpikleriyle ve sakallarıyla hem feminen hem de maskülen çizgisiyle görenleri şaşkına uğrattı. 
 
AVRUPA'YI İKİYE BÖLDÜ

Fakat Wurst'un katılımı Avrupa'daki görüşleri de ikiye ayırdı. Belarus, Ermenistan ve Rusya'dan tepkiler gecikmedi. Hükümetler "eşcinsel propagandasını" yasaklayan bir yasa altında Wurst'un yayından kaldırılması için dilekçe göndermişlerdi.




Kaynak: Haberler.Com