Çipras'ın Yardımcısı HDP Mitingine Katıldı, Nazım Hikmet'in Şiirini Okudu

Son Güncelleme:

HDP'nin daveti üzerine İzmir'e gelen Yunanistan Başbakanı Çipras'ın partisi Syriza Genel Başkan Yardımcısı Bournous, mitingde konuşma yaptı, Nazım Hikmet'in şiirini okudu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), bugün yaptığı İzmir mitingi için Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a resmi davet göndermişti. HDP'nin bu davetini kabul eden Çipras, mitinge Syriza Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous'ı gönderdi.

MİTİNGDE KONUŞTU

Konuşmaya başlamadan önce güvercin uçuran Yuannis Bournous, "Bugün Syriza ve Yunan Hükümeti kemer sıkma politikalarına son vermek ve halkımıza itibarını, dayanışma gücünü ve demokratik haklarını yeniden kazandırmak için mücadele ediyor. Bursa'da da direnişini sürdüren emekçi kardeşlerime en samimi dayanışma dileklerimi göndermek istiyorum." dedi.

NAZIM'IN ŞİİRİNİ OKUDU

Yuannis Bournous, konuşmasını Nazım Hikmet'in "En güzel deniz henüz gidilmemiş olanıdır. En güzel çocuk henüz büyümedi. En güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımız ve sana söylemek istediğim en güzel söz henüz söylememiş olduğum sözdür." dizeleri ile bitirdi.

Kaynak: DHA