Dha Yurt Bülteni -16
'Denizkurdu-2019'da ikinci gün; Hedefler tam isabetle vuruldu (3)SAS KOMANDALARI NEFES KESTİKaradeniz, Ege ve Akdeniz'de aynı anda yapılan Denizkurdu 2019 tatbikatının ikinci günü devam ediyor.
'Denizkurdu-2019'da ikinci gün; Hedefler tam isabetle vuruldu (3)
SAS KOMANDALARI NEFES KESTİ
Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de aynı anda yapılan Denizkurdu 2019 tatbikatının ikinci günü devam ediyor. Tatbikatta senaryo gereği düşman F16 savaş uçakları Türk donanmasına alçak uçuş yaparak tacizde bulundu. Türk donanmasına ait fırkateyn hava tehdidi oluşturan iki F16 uçağı, SM1 füzeleriyle etkisiz hale getirildi. Tatbikatın daha sonraki bölümünde ise SAT komandoları senaryo gereği, teröristlerin bulunduğu bir gemiye çıkarma yaptı. Gemiye helikopterden halatla inen komandoların operasyonu nefes kesti. Gemideki teröristleri etkisiz hale getiren komandolar, görevlerini başarıyla tamamladı.
Tatbikatta daha sonra fırkateynler arasında yakıt ikmali gerçekleştirildi. Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'na bağlı akaryakıt gemisi TCG Akar, tatbikat kapsamında TCG Gelibolu ve TCG Giresun fırkateynine yanaştı. Aralarında belirli bir mesafe oluşturan ve aynı hızla seyreden fırkateynlere TCG Akar'dan akaryakıt ve su bütünleme ikmali yapıldı.
TUĞAMİRAL ÖZYURT'TAN YERLİ VE MİLLİ VURGUSU
İcra edilen faaliyetlerin ardından Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Hasan Özyurt, tatbikat hakkında değerlendirmede bulunarak, "Şu anda Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal tarafından bizzat yönetilen Denizkurdu-2019 tatbikatının harbe hazırlık safhasındayız. Tatbikat, Genelkurmay Başkanlığı yıllık tatbikat programı çerçevesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlanmıştır ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına Deniz Harp Merkezi Komutanlığı'nda teşkil edilen tatbikat kontrol merkezi tarafından sevk ve idare ediliyor. Deniz kuvvetlerimiz tüm denizlerde çok yüksek harekat temposu ile faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yoğun harekat temposunu aksatmadan idame eden deniz kuvvetlerimizin bu tatbikatı da dünyanın diğer gelişmiş deniz kuvvetlerinde dahi nadir görülebilecek gemi, deniz karakol uçağı ve deniz helikopteri katılım yüzdesi ile gerçekleştiriliyor olmasını dikkate değer bir husus olarak vurgulamak istiyorum. Milli imkanlarla geliştirip inşa ettiğimiz gemilerimizin yanında, yine milli imkanlarla üretilen yüksek süratli su üstü ve hava hedefleri, silahlı ve silahsız insansız hava araçları, gemiden karaya atış yapabilen çok namlulu roketatar sistemleri ve Umtas güdümlü mermileri gibi burada ancak sayabildiğimiz gurur kaynağımız yerli ve milli imkan kabiliyetimizi bu tatbikatta etkin olarak kullanıyoruz. 24 Mayıs'a kadar devam edecek tatbikatın ilerleyen safhalarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına tatbikat kontrol merkezinin yönettiği ve kriz ile harp dönemi senaryolarını içeren serbest oyun safhası başlayacak. Bu safhada tarafımıza senaryo kapsamında deniz kontrolünün tesisi ve idamesi, sondaj platformunun engellenmesi ve korunması faaliyetlerini içerecek görevler tevdi edilmesini bekliyoruz" dedi.
'DENİZ CANLILARINI VE ÇEVREYİ KORUYORUZ'
Tuğamiral Özyurt, tatbikat kapsamında deniz canlılarının ve çevrenin korunduğuna vurgu yaparak, "Biz denizcilerin hassas olduğu bir konu da mavi vatanımızı beraber paylaştığımız deniz canlılarının ve yaşadıkları çevrenin korunmasıdır. Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız her faaliyetinde deniz ekosisteminin korunması yönünde her türlü tedbiri titizlikle almaktadır. Tatbikat kapsamında icra ettiğimiz hiçbir faaliyetin deniz canlıları ve deniz ekosistemi üzerinde olumsuz bir etkisinin olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim" dedi.
Görüntü Dökümü
---------
Uçak tacizinden görüntü
SM1 füzesinden görüntü
Akaryakıt ikmalinden görüntü
Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Hasan Özyurt'un açıklamaları
SAS ve SAT komandoları
Genel ve detay görüntü
Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ MUĞLA,
======================
Suriyeli genç, ırmakta kayboldu
Mersin'in Tarsus ilçesinde tarım işçisi Suriyeli Mahmut Erşe (17), serinlemek için girdiği ırmakta kayboldu. Erşe'nin bulunması için çalışma başlatıldı.
Olay, Tarsus ilçesine bağlı Egemen Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalle içinden geçen Berdan Irmağı'na serinlemek için girdiği iddia edilen tarım Mahmut Erşe suda kayboldu. İhbar üzerine gelen polis ve jandarma ekipleri arama çalışması başlattı. Erşe'yi arama çalışmaları sürüyor.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------
Mahmut Erşe'nin sağlık fotoğrafı
Irmaktaki kurtarma ekibi
Toplanan kalabalık
Irmakta botla arama yapan ekip
Jandarma araçlarının görüntüsü
Sudaki balık adamın görüntüsü
Genel ve detay
(BOYUT: 201 MB) (SÜRE: 1,47 DK)
Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKANTARSUS (Mersin), -
=====================
Lastikleri patlayan kamyonet devrildi
Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana kazada lastikleri patlayan kamyonet kontrolden çıkarak devrildi. Sürücü kazayı şans eseri yaralanmadan atlattı.
Edinilen bilgilere göre; Bursa'dan İnegöl istikametine seyir halinde olan Hasan Pepe (40) yönetimindeki 16 EFL 47 plakalı mobilya malzemesi yüklü kamyonetin lastiklerinden biri ilçe girişinde patladı. Patlamanın etkisiyle kontrolden çıkan kamyon devrilerek, yaklaşık 20 metre sürüklendi. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol, aracın çekici yardımıyla kaldırılması sonrası yeniden trafiğe açıldı. Aracın sürücüsü ise kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.
Görüntü Dökümü
-----------
-Aracı kaldırma görüntüsü
-Detaylar
Süre: 53 sn-Boyut: 99.2 mb
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL,
===================
Akhisar'da can dostlarına özel park
MANİSA'nın Akhisar ilçesinde, Belediye tarafından hayvanseverlerin evcil köpeklerini rahat bir şekilde ve kimseyi rahatsız etmeden gezdirebilmeleri için Köpek Parkı oluşturdu.
Gölet alanında tel örgülerle çevrilerek oluşturulan Köpek Parkı'na can dostları için su kapları, oyun parkurları ve hayvanların dışkılarının atılabilmesi için çöp kovaları yerleştirildi. Ayrıca Akhisar Belediyesi ekipleri tarafından gerekli temizliği yapılmasına rağmen Köpek Parkı'na evcil hayvanlarının sorumluluğunun alınması ve parkın temiz tutulması için uyarı levhaları da asıldı. Köpek Parkı projesi sayesinde hayvan sahiplerinin evcil hayvanlarını rahat bir şekilde gezdirebileceğini ifade eden CHP'li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, aynı zamanda halka açık alanlarda gezdirilen evcil hayvanlarla ilgili gelen şikayetlerin de önüne geçileceğini söyledi.
'HAYVANLARA KARŞI ÖNYARGILAR DEĞİŞİYOR'
Köpek Parkı gibi projelerle hayvanlara olan önyargıların da kırılacağını belirten Tuğçe Açıkgöz, "Köpeklerimizi hep tasmasıyla, serbest bırakmadan gezdiren insanlarız. Çünkü hem insanları rahatsız etmek istemiyoruz hem de köpeklerin koşturmalarını istiyoruz. Aynı zamanda köpeklerimize araç çarpmasından da korkuyoruz. Onların da doğada enerjilerini atmaları gerekiyor. Bu anlamda biz köpek sahipleri ile birleşip tasmaları ile birlikte oynatıyorduk. Böyle bir taleple gittik ve karşılığını aldık, o yüzden ben çok mutluyum. Bunun için de çok teşekkür ediyorum. Şu an böyle serbest bir şekilde doğal, yemyeşil bir ortamda köpeklerimi oynatabiliyorum, enerjilerini atmalarını sağlayabiliyorum. Tedirgin olmadığım gibi kimseyi de tedirgin etmiyorum. Bu anlamda bizim için bu park çok önemli oldu. Parkı gören ve duyan çok sayıda kişi de köpeğini alıp buraya geliyor. Hem köpeklerimiz sosyalleşmiş oluyor hem de bizler başka köpek sahipleri ile tanışıp arkadaş oluyoruz ve paylaşım da bulunabiliyoruz. Çevreden de köpek sahibi olmayan insanlar veya çocuklar gelip köpeklerle tanışıyorlar ve köpekleri seviyorlar. Köpeklere olan daha doğrusu hayvanlara olan önyargıları kırıyorlar" dedi.
Köpek sahiplerinden Eray Açıkgöz de "Buraya evlerinin bahçesinde köpek besleyenlerden de gelenler oluyor. Bizlerden besin değerlerinden köpeklerin oyunlarına, eğitimine kadar pek çok konuda bilgi alıyorlar. Bu sayede onların da bakış açıları değişiyor. Köpeklerimiz için böyle bir alana kavuştuğumuzdan sevinçliyiz" diye konuştu.
Görüntü Dökümü
-----------
-Köpek Parkı'ndan görüntü
-Köpek sahisbi Tuğçe Açıkgöz ile röp.
-Köpek sahibi Eray Açıkgöz ile röp.
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Barış GEZİCİ/ AKHİSAR (Manisa),
======================
AKUT'un bisikletlileri Samsun'a kadar pedal çevirecek
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir ekibinden 3 bisikletli, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100'ncü yılı nedeniyle Samsun'a kadar yaklaşık 650 kilometre pedal çevirecek. Bisikletçiler düzenlenen programla yola çıkarken, günlük 180 kilometre mesafe kat edecek.
AKUT Eskişehir ekibi, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100'ncü yılında farklı bir etkinliğe imza attı. AKUT bisiklet kulübü gönüllü üyeleri Alperen Çobanoğlu, Serhan Tunalılı ve Mutlu Özkaya bisikletleriyle 4 gün boyunca pedal çevirerek Samsun'a ulaşacak. AKUT Eskişehir Kurumsal İletişim Bölüm sorumlusu Ahmet Aracı, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a gidişinin 100'ncü yılı nedeniyle böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade ederek, "AKUT Derneği olarak bu sene 100'ncü yılı olması nedeniyle gönüllüler olarak 350 kişi Samsun'da olacağız. Atatürk ve silah arkadaşlarını Samsun'a çıkışının 100'ncü yılında AKUT Derneği'nden üç bisikletçimiz Eskişehir'den Samsun'a kadar pedal çevirecekler. Arkadaşlarımız Eskişehir'den yola çıkıyor. Yaklaşık 4 günde Samsun'da olacaklar. Bisikletçilerimiz 650 kilometre yol yapacaklar. Her gün 180 kilometrelik mesafe kat edeceklerö dedi.
Eskişehir Sazova Bilim ve Kültür Parkı'ndan yola çıkan 3 bisikletliyi, CHP Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü'nün yanı sıra AKUT Derneği gönüllüleri yolcu etti. Bisikletçilerin 19 Mayıs günü Samsun'a ulaşacakları belirtildi.
Görüntü Dökümü
-----------
-Parkta toplanan AKUT üyeleri
-Bisikletliler
-Ahmet Aracı ile röo.
-Bisikletlilerle röp.
-Bisiklilerin yola çıkışı
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,-
=======================
Emniyet müdüründen resim sergisi
Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Polis Başmüfettişi olarak görev yapan 1'inci sınıf Emniyet Müdürü olan Ahmet Sula, 'Kelimenin Kalbi' konulu resim sergisi açtı.
Terör ve istihbarat şubelerinde mesleğini yaptığı sırada resim çizen Sula, birinci sınıf emniyet müdürü olduktan sonra eserlerini sergilemeye başladı. Geçen yıl 15 Temmuz anısına Gaziantep'e gelen Sula bu kez 'Kelimenin Kalbi' konulu sergisini Kültür ve Sanat Merkezinde açtı.
Emniyet Müdürü Sula, çocukluğundan itibaren sanata meraklı olduğunu ve eserlerini sergilediği için mutluluk duyduğunu belirterek, "1'inci sınıf Emniyet Müdürü olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda Kültür Bakanlığımızda ülkemizi sanat yönüyle temsil ediyorum. Gaziantep bizim için önemli bir ilimiz. Buradaki gençlerimizle buluşmak, kültürel, sanatsal değerlerimizi paylaşmak, bizim için önemli ve burada bulunduğum için çok mutluyum. Sanat hayatımın bütün birikimlerinin harmanlanması, sergilerimde yer alıyor. Sergimizin teması ise kendi Anadolu kültürümüz, inancımız, değerlerimizidir" dedi.
Açılışın ardından davetliler sergiyi gezerek Ahmet Sula'dan eserler hakkında bilgi aldı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------------
Sergilenen eserler
Sergiyi gelen ziyaretçiler
Ahmet Sula ile Röp.
Kaligrafi yazı yazılması
Genel ve detay görüntüler
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 267 MB
Haber-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)