Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Oboziteye Karşı Harekete Geçti
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, obezite hastalığıyla mücadele etmek için "Sen de Harekete Geç" sloganıyla ücretsiz spor etkinlikleri düzenliyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, obezite ile mücadele etmek için "Sen de Harekete Geç" sloganıyla ücretsiz spor etkinlikleri düzenliyor.
15 Haziran'da "Yaz Spor Okulları" ile başlayan obeziteyle mücadele için spor etkinlikleri, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Jimnastik Salonu'nda devam ediyor. 7- 15 yaş arası toplam 53 çocuğun faydalandığı obeziteyle mücadele etkinlikleri, her hafta pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde gerçekleştiriliyor. Her gün iki saat süren spor etkinliğinde, çocuklar, spora 15 dakika ısınma koşusuyla başlıyor, 30 dakikalık step, aerobik egzersiz hareketleriyle devam ediyor. Etkinlik plates toplarıyla yapılan hareketler ve ip atlamayla sona eriyor. Ayrıca çocukların, perşembe ve cuma günleri yüzme havuzuna götürülerek, havuzda bir saat serbest, bir saat da eğitmenler eşliğinde çalışması sağlanıyor.
Obeziteyle Mücadelede Sağlıklı Beslenme Oldukça Önemli
Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü eğitmeni Gül Bozkurt, halk arasında aşırı şişmanlık olarak bilinen obezitenin insan yaşamını olumsuz etkilediğini ve kısalttığını söylüyor. Obezite hastalığının son zamanlarda dünya genelinde iyice yaygınlaştığına dikkat çeken Bozkurt, hastalıkla mücadele için öncelikle insanların yiyeceklerine dikkat etmeleri ve sağlıklı bir şekilde beslenmeleri gerektiğinin altını çiziyor. Sağlıklı beslenmenin yanında sporun da hastalıkla mücadele de önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Bozkurt, yapılacak günlük yürüyüşlerin dahi hastalığı yenmede önemli olduğunu belirtiyor.
Haftada 4 Gün Spor Yapılıyor
Obeziteyle mücadele için haftanın 4 günü çocuklarla birlikte spor yaptıklarını söyleyen Bozkurt, dünyada yaygın görülmesine paralel olarak hastalığın Diyarbakır'da da arttığına dikkat çekiyor. Bunun için obeziteyle mücadele etkinliklerini başlattıklarını, Halk Sağlığı Merkezi'nden bir diyetisyen talebinde bulunduklarını kaydeden Bozkurt, diyetisyenin bundan sonra her hafta spor programına gelip, yiyecekler ve beslenme konusunda ailelere bilgilendirmelerde bulunacağının bilgisini veriyor. Bozkurt, bu bilgilendirmenin spor kadar önemli olduğunun altını çiziyor.
Diyetisyenler Yönlendiriyor
Kendilerine başvuran çocuklardan sağlık raporu istedikleri belirten Bozkurt, şunları söylüyor: "Ardından çocukları diyetisyene yönlendiriyoruz. Kaç kilo fazlalıkları var, daha çok vücutlarının hangi bölgelerinde yağ birikmesi bulunuyor, bunlar diyetisyen tarafından tespit ediliyor. Bizlerde bu doğrultuda çocuklara uygun şekilde spor programı uyguluyoruz."
Çocukların Kilosu Takip Ediliyor
Çocukların spor programına başlamadan önce boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını söyleyen Bozkurt, bunun sonucunda tutulan boy ve kilo çetelesinden birinin spor merkezinde, diğerinin de ailede kaldığını, böylece çocuğun kilo takibinin yapılabildiğini dile getiriyor. Bozkurt, "Çocuğun sporu yapınca mutlu olabileceği ve heyecan yaşayacağı şekilde çalışmalar yapıyoruz. Step aerobik çocuklar için oldukça zevkli bu anı çok seviyorlar, bizler 2 saatlik spor programda buna da yer verdik." diyor.
Aileler Belediyenin Hizmetinden Memnun
Yaklaşık iki aydır çalışmalarını sürdürdüklerini, ailelerin bu çalışmadan oldukça memnun olduğunu dile getiren Bozkurt, "Örneğin 7 yaşında bir öğrencimiz ilk geldiğinde 63 kiloydu, şimdi hızla kilo veriyor ve ileri de daha fazla kilo vereceğini düşünüyoruz. Ayrıca 2 aylık çalışmamızda 6-7 kilo veren birçok öğrencimiz bulunuyor. Çocuklar spor birlikte yiyeceklerine de dikkat ederek kilo veriyorlar, bu durum unutulmamalıdır." diye konuşuyor. Bozkurt, kilosu fazla olan çocukların Sümerpark'taki Spor Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabileceklerini sözlerine ekliyor.