Dolmuş Şoföründen Suriyeli Mültecilerle İlgili Örnek Davranış

Son Güncelleme:

Üsküdar'da bir dolmuş şoförü, Arapça "Suriyeli kardeşlerimiz ücret ödemesin, dua bekliyoruz" yazılı not asarak Suriyeli mültecilere ücretsiz hizmet vermeye başladı.

Devletin yardım elini uzattığı Suriyeli sığınmacılara, vatandaşlar da imkanları ölçüsünde yardımda bulunmaya çaba gösteriyor. Üsküdar'da bir dolmuş şoförü, Arapça "Suriyeli kardeşlerimiz ücret ödemesin, dua bekliyoruz" yazılı not astığı aracıyla Suriyeli sığınmacılara ücretsiz taşıma hizmeti veriyor.

ÇEVRESİNDEKİLER TEBRİK ETTİ

Üsküdar- Ümraniye hattında çalışan dolmuş şoförü Emre Mollahamzaoğlu, Suriyeli sığınmacıları ücretsiz taşıyor. Arapça "Suriyeli kardeşlerimiz ücret ödemesin, dua bekliyoruz" yazılı not asılan araçla ücretsiz seyahat, en çok Suriyeli öğrencileri mutlu ediyor. Mollahamzaoğlu, bu uygulamadan dolayı çevresinden olumlu tepkiler aldığını söyledi.

"BAZILARI AĞLIYOR"

Suriyelilere yardım etmek için böyle bir karar aldıklarını vurgulayan Mollahamzaoğlu, "Babam, televizyonda haberleri izlerken Suriyeli mültecilerin yaşadığı dramdan çok etkilendi. 'Bundan böyle Suriyelileri ücretsiz taşıyın' dedi. Babam, bir yerde yaptırdığı Arapça 'Suriyeli kardeşlerimiz ücret ödemesin, dua bekliyoruz' yazılı tabelayı bize verdi. Biz de araca astık ve ücret almadan Suriyelileri aracımıza almaya başladık. Bu uygulama, en çok Suriyeli öğrencilere yaradı. Yazıyı okuyunca çok mutlu oluyorlar. Bazen duygulanıp bize sarılan oluyor, bazıları da ağlıyor" diye konuştu.



Kaynak: AA