Drogba'dan Mandela Resti
Galatasaray'ın Fildişi Sahilli yıldızı Didier Drogba, Elazığspor maçında giydiği tişörtten dolayı PFDK'ya sevk edilmesine ilk tepkiyi verdi.
ÖZGÜR İNCE/ Goal.com Türkiye
Drogba, Instagram hesabından Mandela ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafına yer verirken, Elazığspor maçında sahayı terk ederken futbol dünyasına gösterdiği Mandela'yı anan tişörtünü bir kez daha paylaştı.
Drogba paylaştığı fotoğrafla birlikte takipçilerine gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:
"Sizlerin bu konuyla ilgili görüşlerinizi çok merak ediyorum. Ancak üzgünüm, çünkü bu hareketi yapmam gerekirse yine yaparım. Politik görüşleri yüzünden değil; bana, bir ülkeye, bir kıtaya, hatta tüm dünyaya ilham kaynağı olduğu için. Tekrar teşekkürler Madiba."
Galatasaraylı futbolcular Didier Drogba ve Emmanuel Eboue, Elazığspor maçında izinsiz giydikleri Mandela tişörtleri sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmişlerdi.
Hayatını kaybeden efsanevi Afrikalı lider Nelson Mandela'nın ölümü sebebiyle, Drogba formasının altına "Thank you Mabida (Teşekkürler Mabida -Mandela'nın lakabı)", Eboue de "Rest in Peace Nelson Mandela (Rahat uyu Mandela)" yazılı tişört giymişti.