Dünya Kudüs Günü

Son Güncelleme:

Mescid i Aksa, ramazan ayının son cumasında 400 bin dolayında Filistinliye ev sahipliği yaptı

Mescid-i Aksa, ramazan ayının son cuma namazında 400 bin civarında Filistinliye ev sahipliği yaptı.


Kudüs Vakıflar Müdürlüğü ve Mescid-i Aksa Vakfı, caminin avlusuna sığmayan cemaat için büyük şemsiyeler kurarken, Kubbetu's- Sahra ve avlusunun yanı sıra arka kısımlar kadınlar için tahsis edildi.


Öte yandan İsrail güvenlik güçleri, yoğun güvenlik önlemleri alırken, kenti havadan kontrol etmek için kameralarla donatılmış zeplinlerle keşif uçuşları yaptı.


El-Beyarık Vakfı ise Mescid-i Aksa'da namaz kılmak ve itikafa girmek isteyen Filistinlilerin nakli için yaklaşık 200 otobüs tahsis etti.


Kudüs ve Batı Şeria arasında bulunan kontrol noktalarında izdiham yaşanırken, İsrail güvenlik güçleri, kadınlar ile 40 yaşın üzerindeki erkeklerin ve özel izin sahiplerinin girişine müsaade etti.


Kudüs Vakıflar Müdürlüğü ve Filistin Vakıflar Müdürlüğü, ramazanın son 10 gününde Mescid-i Aksa'da namaz kılınması ve itikafa girilmesi için çağrıda bulunmuştu.


Mescid-i Aksa, ramazan ayının son cuması ve Kadir Gecesi (27 Ramazan) yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. - Kudüs

Kaynak: AA