Dünya Kupası'na Premier Lig Damgası
Son Güncelleme:
Dünya Kupası’nda mücadele verecek futbolcular arasında İngiltere’de top koşturan isimlerin fazlalığı dikkat çekiyor.
12 Haziran-12 Temmuz arasında Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası’na sayılı günler kala heyecan dorukta.
Takımlar 23 kişilik kadrolarını FIFA’ya bildirirken, Premier Lig’de oynayan oyuncuların çokluğu dikkat çekiyor. 32 takımdan 736 oyuncunun yer alacağı organizasyondaki futbolcuların 106 tanesi İngiltere’de oynuyor.
Futbol hayatını İngiltere’de sürdürüp Dünya Kupası’nda boy gösterecek oyuncular arasındaki en fazla payı Belçikalılar alıyor. Bu 12 isim arasında bonservisi Chelsea’de olan Thibaut Courtois da yer almakta.
Belçika’yı, dokuz oyuncuyla Fransa, sezkiz isimle İspanya, yedi oyuncuyla Brezilya, altı futbolcuyla ise Hollanda takip ediyor. İtalya'nın ise hiçbir oyuncusunun İngiltere liglerinde oynamaması dikkat çekmekte.
Kaynak: EuroSport.com