Edirne'de Toplu Sünnet Şöleni

Son Güncelleme:

Edirne'de 250 üyesi bulunan Beyaz Kanatlar Derneği, maddi imkansızlıklar nedeniyle daha önce sünnet olamayan 18 çocuğu sünnet ettirdi.

Edirne'de 250 üyesi bulunan Beyaz Kanatlar Derneği, maddi imkansızlıklar nedeniyle daha önce sünnet olamayan 18 çocuğu sünnet ettirdi. Ailelerinin de katıldığı sünnet şölenin de çocuklar, gönüllerince eğlendi.


Merkezi Edirne'de bulunan 250 üyeli Beyaz Kanatlar adlı yardım derneği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile kendilerinin belirlediği 18 çocuk için toplu sünnet şöleni düzenledi. Edirne'de mahalleleri gezerek maddi sıkıntılar nedeniyle yaşı geçmesine rağmen sünnet olamayan yaşları 6 ile 14 arasında değişen 18 çocuk belirlendi. Ailelerinden alınan izinle çocuklar için Edirne'de toplu sünnet şöleni düzenlendi.


Beyaz Kanatlar Derneği'nin Sabuni Mahallesi'nde hizmet binası önünde başlayan toplu sünnet şöleninde dün sünnet kıyafeti giyen 18 çocuk, aileleri ile birlikle davul- zurna eşliğinde kentin en işlek caddelerinde yürüyerek tur attı, ardındanda hep birlikte Roman havası oynadı. Daha sonra şölen, Sanayi Sitesi'ndeki Keyif Düğün Salonu'nda devam etti.


2 gün önce Selimiye Devlet Hastanesi Üroloji Bölümü'nde doktorlar tarafından sünnet olan Tolga Pazarcı (14), Görkem Pazarcı (6), Erdem Toylan (7), Hakan Işık (5), Ahmet Keskin (7), Halil İbrahim Aslan (10), İlkay Atılcı (12), Yusuf Karataş (4), Erkul Erdoğan (12), Başar Erdoğan (8), Orçun Erdoğan (10), Avni Ilgaz (10), Emirhan Ilgaz (8), Hamza Ilgaz (12), Atakan Karaman (8), Ayber Karaman (12), Gökberk Dere (9) ve Oktay Güven (10) ailelerinin fertleriyle birlikte doyasıya eğlendi.


Dernek Başkanı Onur Siraay, yardımlaşmanın kültürümüzün ve tarihimizin orta bir paydası olduğunu ifade ederek, "Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz sünnet şöleninde 18 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bu organizasyonu geleneksel hale getirerek sayıyı da arttırmak istiyoruz. Bunu bir dernek faaliyeti yerine şölen havasında gerçekleştirmek istedik, bize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim" dedi.


Derneğin Genel Sekreteri Nurhan Yaman ise Edirne'de maddi durum olmadığı için sünnet olamayan ve yaşları büyük çocuklara öncelik verdiklerini söyledi. Bu anlamda biri 14 yaşında olan erkek çocuk tespit ettiklerini belirten Yaman, "Edirne'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte bir çalışma yaparak çocukları tespit ettik. Öncelik yaşı büyümüş fakat sünnet olamamış çocuklardı. 14 yaşında bir çocuğumuz var. Şölenden 2 gün önce çocuklarımız Selimiye Devlet Hastanesi'nde sünnet ettirildi, daha sonrada düğünleri yapıldı" diye konuştu.


Toplu sünnet şöleninin yapıldığı Keyif Düğün Salonu'nda sünnet olan çocuklar ve aileleri gece boyunca göbek atarak eğlendi. Gecede Anadolu Folklor Vakfı Roman Dansları Grubu gösteri yaptı. Roman olmayan gençlerin yaptığı Roman gösterisi ilgiyle izlendi. - Edirne

Kaynak: DHA