Engin Verel: Fenerbahçe Ozan Tufan'ın Transferini Düşünüyor

Son Güncelleme:

Bugün gazetesi köşe yazarı Engin Verel, "Fenerbahçe, Bursaspor'da oynayan Ozan Tufan'ı listeye aldı. Stoch'un da geri dönmesi gündemde." dedi.

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve Bugün gazetesi köşe yazarı Engin Verel, sarı lacivertliler için 2 transfer tüyosu verdi. Verel, Fenerbahçe'nin yaşlandığı için eski performansını sergileyemediğini öne sürerken Ozan Tufan'ın transfer listesinde olduğunu ve Stoch'un da geri döneceğini iddia etti, şu ifadeleri kullandı:

"Fe­ner­bah­çe kad­ro­su li­gin en yaş­lı­sı. Yö­ne­tim de bu­nu dik­ka­te al­mış ola­cak ki ara trans­fer için düğ­me­ye bas­tı. 5-6 genç isim için araş­tır­ma­lar baş­la­dı. Ozan Tufan listede. Ay­rı­ca Al Ain'a ki­ra­la­nan Stoch'un ge­ri gelmesi de gün­dem­de.

Son şam­pi­yon Fe­ner­bah­çe, ge­çen se­zon mut­lu so­na ula­şır­ken ya­rış­ta­ki di­ğer ra­kip­le­ri­nin önü­ne fi­zi­ki ka­li­te­si ile geç­miş­ti. Li­gin ilk ya­rı­sın­da bu özel­li­ği­ni kul­la­nıp bir­çok ma­çı ra­kiple­ri­nin yo­rul­ma­ya baş­la­dı­ğı son da­ki­ka­lar­da ka­zan­ma­yı bil­miş­ti. Ta­kım, li­gin ikin­ci ya­rı­sı­nın baş­la­rın­da bi­raz dü­şüş ya­şa­sa da son­rasında to­par­la­nıp şam­pi­yon­lu­ğa yü­rü­müş­tü.

"TAKIM ESKİ GÜCÜNDE DEĞİL"

Fe­ner­bah­çe için bu se­zon ise pek is­te­nil­di­ği gi­bi baş­la­ma­dı. El­bet­te bu du­ru­mu or­ta­ya çı­ka­ran bir­çok ne­den­den söz edi­le­bi­lir an­cak açık­ça gö­rü­nen ger­çek ta­kı­mın es­ki gü­cün­de ol­ma­dı­ğı. Bu­nun da baş­lı­ca se­be­bi kad­ro­nun ol­duk­ça yaş­lı isim­ler­den oluş­ma­sı. Ta­kı­mın as kadrosunda for­ma gi­yen 30 ve 30 yaş üze­ri 10 oyun­cu var. Son Ga­la­ta­sa­ray ma­çı­nın kad­ro­su­na bir göz at­ma­nız, du­ru­mun va­ha­me­ti­ni anlama­nız için ye­ter­li. Fe­ner­bah­çe Fut­bol Ta­kı­mı'nda po­fes­yo­nel söz­leş­me­li fut­bol­cu­la­rın top­la­mı­nın yaş or­ta­la­ma­sı ise 28. Ta­bi­i bu ortalamayı aşa­ğı çe­kenler, hiç for­ma giy­me­yen, 18'e da­hi gir­me­yen genç isim­ler. Bu ha­liy­le bi­le ta­kım lig­de­ki di­ğer 17 ta­kım­dan da­ha yaş­lı.

"CİMBOM'UN HATASINA DÜŞMEYİN"

An­cak Fe­ner­bah­çe yö­ne­ti­mi de bi­zim çiz­di­ği­miz bu tab­lo­nun far­kın­da. Far­kın­da ki ocak ayın­da­ki ara trans­fer dö­ne­mi için kol­lar şimdiden sıvan­dı. Baş­kan Aziz Yıl­dı­rım ve kur­may­la­rı­nın he­de­fi, en az 5-6 genç is­mi kad­ro­ya ka­zan­dır­mak. Bu yön­de oyun­cu ara­yış­la­rı da baş­la­dı. Benim ku­la­ğı­ma ge­len iki isim ise Bur­sas­por­lu Ozan Tu­fan ve Fe­ner­bah­çe'nin se­zon ba­şın­da Bir­le­şik Arap Emir­lik­le­ri ta­kı­mı Al Ain'a kiraladığı Mi­ros­lav Stoch. Stoch'un ge­ri çağ­rıl­ma­sın­da so­run çı­ka­ca­ğı­nı zan­net­mi­yo­rum. Ozan için Bur­sa'nın tav­rı ne olur onu da iler­le­yen gün­ler­de gö­rü­rüz. Trans­fe­ri dü­şü­nü­len di­ğer isim­ler için ise Fe­ner­- bah­çe yö­ne­ti­mi­ne tav­si­yem Ga­la­ta­sa­ray'ın ge­çen se­zo­nun dev­re ara­sın­da yap­tı­ğı ha­ta­ya düş­me­me­le­ri."

Kaynak: Haberler.Com