Uslu: Erdoğan Aday Olursa İlk Turda Seçilecek

Son Güncelleme:

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu tüm partilerin farklı aday çıkartmaları durumunda Erdoğan'ın birinci turda rahatlıkla seçileceğini söyledi.

A & G araştırma şirketi Başkanı Adil Gür ve ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Günlüğü programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin araştırma verilerini paylaştılar.

"BAŞBAKAN ADAY OLURSA..."

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu AK Parti’nin Cumhur başkanı adayının belli olduğunu ve Başbakan’ın aday olması durumunda AK Parti seçmeninin tüm oylarını alacağını ifade etti.

"AK PARTİ ADAYINI RAHATLIKLA SEÇİYOR"

Uslu “Muhalefet çatı adayı bulmakta zorlanıyor. Çatı aday bulunmadığı takdirde doğal olan her partinin kendi adayını göstermesi. Fakat burada da senaryo belli CHP’nin oyu MHP’nin oyunun iki katı ve dolayısıyla ikinci tura CHP’nin adayının kalacağı çok belli. Ama söyle bir tablo ortaya çıkacak AK Parti birinci turda geçemese bile, ki bizim araştırmalarımızda her parti kendi adayını gösterdiği durumda AK Parti kendi adayını rahatlıkla seçiyor” dedi.

"MUHALEFETİN TEK ŞANSI ÇATI ADAYI"

Sunucunun muhalefet partilerinin ikinci tur hesapları yanlış o zaman sorusuna İbrahim Uslu “ Seçimin ağustos aynın göbeğinde olacağını , insanların tatilde olacağını, her partinin kendi adaylarınıu gösterdiği durumda diğer partilerin zaten kazanma ümidinin olmayacağını düşünecek olursanız muhalefetin tek şansı ‘çatı aday’ konusunda uzlaşmak” şeklinde cevap verdi.

"ÇAYI ADAYI: DENİZ BAYKAL"

Programın diğer konukları arasında olan A & G araştırma şirketi Başkanı Adil Gür AK Parti’nin adayının Recep Tayyip Erdoğan olacağını söylerken “ Eğer bir çatı aday olursa yapılan halk araştırmalarına göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski genel başkanı olan Deniz Baykal olduğunu gördüm” dedi.

Kaynak: İHA