Ereğli'de Kan Bağışı Kampanyaları
Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, bu yıl içinde 10 bin kişinin kan bağışında bulunmasını beklediklerini söyledi.
Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, bu yıl içinde 10 bin kişinin kan bağışında bulunmasını beklediklerini söyledi.
Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede geçen yıl yaklaşık 9 bin kişinin kan bağışı kampanyasına katılarak destek verdiğini belirtti.
İlçede sivil toplum kuruluşlarının da düzenlenen kan bağış kampanyalarına katkı sağlama gayretinde olduğunu belirten Oktay, "Aldığımız görevi en iyi şekilde yapabilmek için ekip ruhuyla çalışıyoruz. İlçemizde geçen yıl çok ciddi bir kan bağışçı sayısına ulaştık. Bu rakam yeterli değil ama yine de diğer ilçe ve pek çok ilin önünde bir rakam. BU yıl için de beklentimiz bu sayıyı biraz daha yukarılara çıkartmaktır. İlk etapta 10 bin kişinin düzenlenen kan bağış kampanyalarına katılmasını bekliyoruz" dedi.
Bölge halkının kan bağış kampanyalarına gösterdiği duyarlılığa da teşekkür eden Oktay, aynı duyarlılığın 2016 yılı içerisinde de sürmesi temennisinde bulundu.