Facebook'un Sevmediği Fotoğraf
Ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook, bir erkek dergisinin eklediği fotoğrafı "küçük düşürücü' bahanesiyle sildi.
Facebook, erkek dergisi Zoo Weekly tarafından yayınlanan bir fotoğrafı küçük düşürücü olduğu gerekçesiyle yayından kaldırdı.
Derginin gönderisinde "göğüsleri mi seviyorsunuz, bacakları ve kalçaları mı"
anlamına gelen bir soru ve yukarıdaki fotoğraf yer alıyordu.
"KADIN NESNELEŞTİRİLİYOR"
Böyle bir fotoğafla reklam yapılmasını uygun bulmayan sosyal dev, fotoğrafı kaldırmasının nedenini şu sözlerle açıkladı:
"İki parçaya bölünmüş bir kadın gibi rahatsız edici bir doğaya sahip bu resmin cinsiyetçi olduğu açık. Sayfadaki resmin ve verilen cevapların her ikisi de kadınlar için küçük düşürücü. Fotoğraf ve cevaplarda kadın nesneleştiriliyor."
DERGİ, FACEBOOK'TAN FARKLI DÜŞÜNÜYOR
Facebook'un açıklaması yerinde görünüyor. Bununla birlikte Zoo Weekly, Facebook gönderisinin bir "editoryal" malzeme olduğunu, reklam için kullanılmadığını iddia ediyor. Dolayısıyla Zoo'ya göre fotoğrafın kaldırılmaması gerekiyordu.
Facebook, geçtiğimiz günlerde bir kadının dirseğiyle göğsünü birbirine karıştırmasıyla da gündeme gelmişti.
FACEBOOK, WHATSAPP'I SATIN ALABİLİR
Hızla artan Instagram kullanıcıları ile birlikte satın almanın meyvelerini toplamaya başlayan Facebook, şimdi ise yine büyük bir satın almanın peşinde. TechCrunch sitesine göre, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg mobil platformun en gözde mesajlaşma araçlarından WhatsApp'ı satın almak için görüşmelere başlamış bile.
Merkezi California'da bulunan şirket ile görüşmelerin sürdüğü ancak görüşmelerin gidişatının bilinmediği de gelen haberler arasında. Şu an için her iki taraftan da bir açıklama gelmese de ücretin potansiyelini tahmin etmek zor değil.