Üst üste dört gündür düşen altının gram fiyatı 454 liradan işlem görüyor

Son Güncelleme:

Üst üste 4. işlem günü süren düşüşünü bugüne taşıyan altının gram fiyatı, 454 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 745 lira, cumhuriyet altını da 3.037 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe rağmen dolar kurundaki sert düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, 450,3 lira ile son bir ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından günü önceki kapanışın yüzde 0,8 altında 457,9 liradan tamamladı. Üst üste 4. işlem günü süren düşüşünü bugüne taşıyan gram altın, saat 11.00 itibarıyla 454 lira seviyesinden işlem görüyor.

ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Aynı dakikalarda çeyrek altın 745 lira, cumhuriyet altını da 3.037 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı, şu dakikalarda 1.872 dolar seviyesinde bulunuyor. Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri ve ABD Merkez Bankası üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu bildirdi.

GRAM ALTINDA 450 LİRA KRİTİK SEVİYE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararlarının Türk lirasına değer kazandırdığını, bunun da altının gram fiyatındaki gerilemede etkili olduğunu ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.850 doların destek, 1.900 doların direnç konumunda bulunduğunu, gram altında ise 450 liranın altında kapanış olması durumunda 442 liranın gündeme geleceğini söyledi.

Kaynak: AA