Haciz İşlemine İşçi Engeli

Son Güncelleme:

Borcu nedeniyle haciz uygulanan tekstil atölyesinin makinelerine el koymak isteyen görevlilere, ücretleri alamadıklarını söyleyen tekstil işçileri engel oldu.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, borcu nedeniyle haciz uygulanan tekstil atölyesinin makinelerine el koymak isteyen görevlilere 1 aylık ücretleri ve mesailerini alamadıklarını söyleyen tekstil işçileri engel oldu.


İlçedeki Hamzafakıhlı Mahallesi'nde geçen şubat ayında faaliyete geçen tekstil atölyesinden alacağını tahsil edemeyen firma, haciz işlemi yaptırdı. Haciz memurları ve firma yetkilileri, dün saat 20.00 sıralarında iki kamyonla geldikleri atölyede bulunan makinelere el koymak istedi. Durumu öğrenerek atölye önünde toplanan işçiler ve aileleri, 1 aylık ücretleri ile mesailerini alamadıkları gerekçesiyle haciz memurlarının içeriye girmesine izin vermedi. Yaklaşık 150 kişilik grup ile haciz memurları arasında tartışma çıktı. Araya giren jandarma ekipleri, işçileri sakinleştirmeye çalıştı.


Firma yetkilileri ve haciz memurları, işçilerin yaklaşık 6 saat geçmesine rağmen direnişlerini sürdürmesi üzerine atölye önünden ayrıldı. Görevlilerin kamyonlarla geri dönmesinin ardından işçiler de eylemlerini bitirdi.


Asgari ücretin altında çalıştıklarını söyleyen işçiler, aylıkları ile mesai ücretlerini alamadıklarını söyledi. Patronlarının borçları nedeniyle atölyenin geçen 7 Nisan'da faaliyetine son verdiğini anlatan işçiler, alacakları ödeninceye kadar atölyedeki makineleri aldırmayacaklarını söyledi.

Kaynak: DHA