Halı Hırsızları Polise Yakalandı
Adana'da bir halı mağazasının cam kapısını tornavida zoruyla açıp, 3 halıyı sırtlayarak çaldıkları iddia edilen 23 yaşındaki Kadir Bakar ile aynı yaştaki Ali Buluç, devriye gezen polis ekibi tarafından yakalandı.
Adana'da bir halı mağazasının cam kapısını tornavida zoruyla açıp, 3 halıyı sırtlayarak çaldıkları iddia edilen 23 yaşındaki Kadir Bakar ile aynı yaştaki Ali Buluç, devriye gezen polis ekibi tarafından yakalandı. Şüpheliler, mahkemece tutuklandı.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Yeşilyurt Mahallesi'nde önceki gün saat 04.50 sıralarında meydana geldi. Kadir Bakar ve Ali Buluç, iddiaya göre, M.K.'nın işlettiği halı mağazasının cam kapısını tornavida ile zorlayıp, kilidini açtı. İçeri giren şüpheliler, çekmecelerde çalacak bir şey bulamayınca, boş dönmemek için 3 halıyı sırtlarına alıp dışarı çıktı.
Şüphelilerin halıları çalma anı çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarınca görüntülendi. Görüntülere göre, Bakar ile Buluç, mağazanın yanındaki fırının önünden geçerken, çalışanlar da meraklı gözlerle onları izledi. Sokakta bir süre ilerleyen şüpheliler, ara sokaktan çıkan polis minibüsünü görünce ne yapacaklarını şaşırdı. Şüphelilerden Ali Buluç sırtındaki halıyı köşe başına bırakıp kaçarken, Kadir Bakar ise polis ekibi tarafından gözaltına alındı.
Kaçan arkadaşının İmamoğlu İlçesi'ne gidebileceğini söyleyen Kadir Bakar'ın ifadesi üzerine harekete geçen Hırsızlık Bürosu ekipleri, Ali Buluç'u da otobüse binmek üzereyken yakaladı.
Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. - Adana