Hidayet Karaca'nın Avukatı: İfadesi Alınanlara Tek Türkiye İzletiliyor

Son Güncelleme:

Gözaltına alınan Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı, "Somut iddialar yok, ifadesi alınanlara Tek Türkiye dizisi izletiliyor." dedi.

Emniyet'in Cemaat'e yönelik dün başlattığı operasyonlarda Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da gözaltına alındı. Karaca, dün geceyi Emniyet'ye geçirdi.

Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, gözaltına dair açıklamalarda bulundu. Somut iddiaların bulunmadığını belirten avukat, buna rağmen müvekkili için 1 gün daha ek gözaltı kararının bulunduğu belirtti. Ayrıca ifadesi alınanlara "Tek Türkiye" dizisinin de bazı bölümlerinin izletildiğini duyurdu.

Karaca'nın avukatı Fikret Duran'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

* Bu operasyonun amacı özgür düşünce ve ifade özgürlüğünü yok etmektir.

* Umuyoruz ve inanıyoruz ki halkımız gerçek özgürlüğü tercih edecektir.

* Müvekkillerimle alakalı 1 gün ek gözaltı süresi alınmış.

* Somut iddia olmamasına rağmen müvekkilim burada tutulmaktadır.

* İfadesi alınanlara Tek Türkiye dizisinin bazı bölümleri izlettiriliyor.

GÖZALTINA ALDIRAN DİZİ

Operasyon nedenlerinden birinin, 2009 yılında El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla önderliğini "Molla Muhammed" ismiyle bilinen Mehmet Doğan'ın yaptığı ve "Tahşiyeciler" olarak adlandırılan gruba düzenlenen operasyon olduğu belirtilmişti.

Dizi yapımcısı ve senaristlerin, Samanyolu TV'de yayınlanan 'Tek Türkiye' dizisi üzerinden "Tahşiyeciler" hakkında 'suç ve delil uydurdukları' gerekçesiyle gözaltına alındıkları açıklanmıştı. Böylece Türkiye'de ilk kez bir dizi gözaltı sebebi oldu.

Kaynak: Haberler.Com