İhakçelebi Belediye Başkanı Ulak, Sarıkız Sulama Birliği Başkanlığına Aday Olacak

Son Güncelleme:

İshakçelebi Belediye Başkanı Hakan Ulak, Sarıkız Sulama Birliği'nin eylül ayında yapılması planlanan genel kurulundA, başkanlığa aday olacağını bildirdi.

İshakçelebi Belediye Başkanı Hakan Ulak, Sarıkız Sulama Birliği'nin eylül ayında yapılması planlanan genel kurulundA, başkanlığa aday olacağını bildirdi.


Ulak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6172 Sayılı Sulama Birlikleri Kanununda yapılan değişiklikle gelecek yıl yapılması gereken birlik başkanlığı seçiminin bu yıl eylül ayında yapılması gerektiğini belirtti.


Yeni düzenleme ile sulama birliklerinin hizmet alanı içindeki belediye başkanlarına tanınan "doğal delege" hakkının da kaldırıldığını hatırlatan Ulak,


"Bizlere tanınan doğal delegelik sistemi kaldırıldı. Bunun için bizler de önce seçime girerek delege seçileceğiz. Ardından başkanlık için yarışacağız. Ben delege seçilmem halinde birlik başkanlığına adaylığımı koyacağımı şimdiden duyuruyorum" dedi.


- MANİSA

Kaynak: AA