İlyas Yalçıntaş hakkında "uyuşturucu" iddianamesi! 10 yıldan fazla hapsi istendi

Son Güncelleme:

Şarkıcı İlyas Yalçıntaş hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, Yalçıntaş’ın evinde öğütücü ve hassas terazi ele geçirildiği, kan ve saç örneklerinde THC metaboliti ile kokain tespit edildiği belirtildi. Uyuşturucu kullanmadığını öne süren Yalçıntaş, kavanozdaki maddenin annesinin gönderdiği kekik olduğunu savundu.

Ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturması kapsamında şarkıcı İlyas Yalçıntaş hakkında hazırlanan iddianame, yetkisizlik kararının ardından İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

SORUŞTURMA İSTİHBARİ ÇALIŞMAYLA BAŞLADI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, soruşturmanın başlama sürecine yer verildi. İddianameye göre, daha önceki soruşturma dosyaları ile İstanbul İl Jandarma personelinin yürüttüğü istihbari çalışma ve muhbir görüşmelerinden, kamuoyunca tanınan isimlerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandığı ve bunları birbirlerine ikram ettiği yönünde bilgiler elde edildi. Bu bilgiler üzerine Yalçıntaş hakkında soruşturma başlatıldı.

EVDE ÖĞÜTÜCÜ VE HASSAS TERAZİ ELE GEÇİRİLDİ

İddianamede, sanığın adresinde yapılan aramada esrar öğütmede kullanılan 2 öğütücü, hassas terazi ve içinde bitki kırıntıları olduğu değerlendirilen bir kavanoz ele geçirildiği aktarıldı. Yalçıntaş’ın cep telefonundaki mesajlaşma uygulaması üzerinden rehberinde kayıtlı 2 kişiyle yaptığı sesli ve yazılı görüşmelerin, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti amacıyla yapıldığının değerlendirildiği kaydedildi.

“KAVANOZDAKİ MADDE ANNEMİN GÖNDERDİĞİ KEKİK”

İddianamede yer alan ifadesinde uyuşturucu madde kullanmadığını öne süren Yalçıntaş, kavanozdaki maddenin annesinin gönderdiği kekik olduğunu söyledi. Öğütme aparatlarını bir arkadaşının hediye ettiğini belirten Yalçıntaş, hassas teraziyi ise sporla uğraştığı için diyetini kontrol etmek amacıyla kullandığını savundu.

KAN VE SAÇ ÖRNEKLERİNDE THC VE KOKAİN

İddianamede, Yalçıntaş’tan alınan kan ve saç örneklerinin incelenmesi sonucunda esrarın etken maddesi THC’nin metaboliti ile kokain tespit edildiği belirtildi. Sanık hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istendi.

YETKİSİZLİK KARARI VERİLDİ

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame kabul edildi. Mahkeme, sanığın adresinin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının yetki alanı dışında kalması nedeniyle dosyayla ilgili yetkisizlik kararı verdi. Bunun üzerine iddianame İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Kaynak: AA