İnternet'in Oscar Ödülleri Hangi Filmlere Gitti?

Son Güncelleme:

Yandex, 2014 yılı başından bu yana arama motoru üzerinden en çok aranan filmleri, aktör/aktris ve yönetmenleri bir araya getirerek analiz etti.

22 Şubat'ta gerçekleştirilecek 87. Oscar Ödül Töreni öncesinde, arama sonuçlarına göre Oscar adaylarını bile geride bırakan filmler dikkat çekti.

Sinema severleri Oscar ödül töreni heyecanı sarmışken, Yandex bu dönemde en çok aranan isimleri listeledi. Film, aktör/aktris ve yönetmenlerin bir araya getirildiği analizde yapılan aramalar, bulundukları dönemde yapılan toplam arama sayısına göre oranlandı ve buna göre sıralandı. Film, aktör/aktris ve yönetmenlerin bir araya getirildiği analiz sonuçlarına göre oransal olarak en çok aranan film, Disney'in Big Hero 6 adlı animasyon filmi oldu. İki numarada ise, başrolünde Scarlett Johansson'un yer aldığı Luc Besson imzalı "Lucy" yer aldı. Oscar'a aday gösterilmeyen bu filmi arama sonuçlarına göre takip eden yapım ise, yine adaylığı bulunmayan The Expendables 3 oldu.

En çok aranan aktör ve aktrislere bakıldığında, zirvede 9 dalda Oscar adaylığı bulunan "Birdman (Cahilliğin Umulmayan Erdemi)" filminde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ına aday gösterilen genç aktris Emma Stone yer alırken, ikinci sırada Jennifer Aniston, üçüncü sırada ise Reese Witherspoon yer buldu. Listenin 4. sırasında yine bir aktris olan Keira Knightley aranırken, En İyi Erkek Oyuncu dahil 8 dalda Oscar adayı Imitation Game'in başrolü Benedict Cumberbatch ise en çok aranan 5. oyuncu olabildi.

Yandex'te en çok aranan yönetmen ise, En İyi Yönetmen dahil 9 dalda Oscar'a aday gösterilen The Grand Budapest Hotel'in yönetmeni Wes Anderson oldu. Listede ikinci sırada, 6 dalda Oscar adaylığı bulunan Boyhood'un yönetmeni Richard Linklater yer alırken, üçüncü sırada ise 2014'te Birdman (Cahilliğin Umulmayan Erdemi) filmiyle ses getiren Alejandro González Iñárritu yer buldu…

En Çok Aranan Oscar Adayı Olmayan Filmler

Lucy
The Expendables 3
Maze Runner
The Amazing Spider-Man 2
Dawn of the Planet of the Apes
Interstellar
Guardians of the Galaxy
Fury
John Wick
Maleficent
Edge of Tomorrow
Gone Girl

En Çok Aranan Oscar Adayı Filmler

Big Hero 6
How to Train Your Dragon 2
Whiplash
Birdman
Imitation Game
Into the Woods
American Sniper
Lego Movie
Theory of Everything
The Grand Budapest Hotel

En Çok Aranan Aktörler/Aktrisler:

Emma Stone
Jennifer Aniston
Reese Witherspoon
Keira Knightley
Benedict Cumberbatch
Julianne Moore
Bradley Cooper
Amy Adams
Emily Blunt
Meryl Streep

En Çok Aranan Yönetmenler

Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel)
Richard Linklater (Boyhood)
Alejandro Gonzalez Inarritu (Birdman)
Bennett Miller (Foxcatcher)
Morten Tyldum (Imitation Game)

Kaynak: Bültenler