Irak'taki Çatışmalar

Son Güncelleme:

Eski Fransa Başbakanı, uluslararası askeri müdahaleye karşı çıktı Villepin: ‘’Irak’ta yeni bir savaş saçma ve tehlikeli’’

Fransa'nın eski başbakanlarından Dominique de Villepin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne yönelik ABD liderliğinde oluşturulacak uluslararası koalisyona karşı çıktı.


BFM televizyon kanalına konuşan Villepin, "Irak'ta yeni bir savaş saçma ve tehlikeli" ifadesini kullandı.


Askeri müdahalenin etkili olmayacağını ve terör tehlikesini azaltmak yerine artıracağını savunan Villepin, bu konuda Afganistan'dan örnek vererek, "Afganistan terörün kaynağıydı, askeri müdahaleden yaklaşık 15 yıl sonra bu ülkede terör tehdidi azalmadı, katlanarak arttı" dedi.


Askeri müdahalenin "ateşe benzin dökmek anlamına geldiğini" savunan Villepin, "Biz her seferinde savaşa giderken bir önceki beceriksizliğimizi gidermek için çalışıyoruz" diye konuştu.


Villepin, uluslararası müdahale yerine, uluslararası hukuk kurallarına uyulmasını ve bölge ülkelerinin sorumluluklarını üstlenmesini beklemek gerektiğini sözlerine ekledi.


Irak'a yönelik askeri müdahaleye kara ve hava birlikleri ile katılabileceği mesajını veren Fransa, pazartesi günü Paris'te Irak konusunda düzenlenecek uluslararası konferansa ev sahipliği yapacak. - Ankara

Kaynak: AA