Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler
Muş Valisi Büyükersoy, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde zarar gören kamu binaları ve iş yerlerinde incelemede bulundu.
Vali Vedat Büyükersoy, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde zarar gören kamu binaları ve iş yerlerinde incelemelerde bulundu.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Büyükersoy'un göstericiler tarafından molotof kokteyli atılan ve kullanılamaz hale gelen okul, kamu binaları ve işyerlerinde incelemelerde bulunduğu bildirildi.
Bu tür eylemlerin demokratik olmadığını belirten Büyükersoy, "Bu eylemleri yapanlar demokratik çözüm ve milli birlik sürecini arzu etmeyenleri sevindiren eylemlerdir" ifadesini kullandı.
Gösterilere karışanlar hakkında tahkikak ve soruşturmaların yapılacağını belirten Büyükersoy, şunları aktardı:
"Suçlu olan varsa suçlar cezasını muhakkak çekecekler. Ülkemizde demokratik kanallar tamamen açıktır. Böyle bir dönemde okulların yakılması, çocukların istikbalinin yakılması, insani olmayan bir davranıştır. Bu tür eylemler çağdışı, barbarca olan eylemlerdir. Okulu yakanı kimse sevmez. Zaten kötü bir iş yaptıkları için bunlar yüzlerini saklıyorlar. Eğer iyi bir şey yapıyor olsaydılar yüzlerini saklamazlardı. Kötü şeyler yapan, çocuklarımızın geleceği ile oynayanların, verdikleri zararla demokratik eylem yapmadıkları, insanları kandırdıkları ortadadır. Bu tür hukuk dışı eylemleri yapanları adalete eninde sonunda teslim edeceğiz. Her şeye rağmen demokrasi ve insan haklarına saygıdan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü demokrasi ve güven, toplumunun sigortası, ekonominin de lokomotifidir."
Açıklamada, Büyükersoy, eylemler sırasında zarar gören kamu binalarının tamir edileceğini, zarar gören iş yerleri ve araç sahiplerine devlet tarafından gerekli yardımların yapılacağını bildirdi. - Muş