İskenderin tadı damağında kalan Japon Büyükelçi'ye sürpriz davet

Son Güncelleme:

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Tamura Masami’nin iskender kebaba olan hayranlığını dile getirdiği sosyal medya paylaşımı, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın sürpriz davetiyle uluslararası bir lezzet ve teknoloji köprüsüne dönüştü. Büyükelçinin boş tabak fotoğrafıyla sorduğu "Bundan sonra hangi yemeği denememi önerirsiniz? sorusuna yanıt veren Bayraktar, Japon büyükelçiyi Urfa'da düzenlenecek TEKNOFEST'e ve kebap yemeye davet etti.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Tamura Masami’nin Türk mutfağına yönelik paylaşımı sosyal medyada ilgi görürken, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’dan gelen yanıt gündem oldu.

BOŞ TABAĞI PAYLAŞTI 

Büyükelçi Masami, Ankara’da tattığı iskender kebaba hayran kaldığını, dolu ve boş tabak fotoğraflarını paylaşarak gösterdi. Paylaşım kısa sürede sosyal medyada geniş etkileşim aldı.

“YOĞURT KEBABA ÇOK YAKIŞMIŞ”

Türk mutfağına dair izlenimlerini aktaran Masami, Japonya’da et ve yoğurdun birlikte sık tüketilmediğini belirterek, bu uyumun kendisi için yeni ve lezzetli bir deneyim olduğunu ifade etti. Büyükelçi, kaymaklı yoğurt ve ayranı da beğendiğini dile getirdi.

YENİ LEZZET ÖNERİLERİ İSTEDİ

Büyükelçi, paylaşımında takipçilerine seslenerek “Bundan sonra hangi yemeği denememi önerirsiniz?” sorusunu yöneltti.

BAYRAKTAR'DAN DAVET GELDİ 

Büyükelçinin çağrısına Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’dan yanıt geldi. Bayraktar, Masami’yi TEKNOFEST’e davet etti.

Bayraktar, Büyükelçi’yi Ankara'da yemek sırasında üzerinde olan kırmızı TEKNOFEST montuyla Şanlıurfa’da ağırlamak istediklerini belirterek, burada kendisine meşhur Urfa kebabını ikram edebileceklerini söyledi.

“TEKNOFEST JAPONYA" MESAJI 

Mesajında esprili bir ifade kullanan Bayraktar, “Belki bu vesileyle TEKNOFEST Japonya’yı da konuşuruz” sözleriyle dikkat çekti.

İki isim arasındaki samimi diyalog kısa sürede sosyal medyada geniş yankı bulurken, kullanıcılar paylaşıma yoğun ilgi gösterdi.