İspanya Kralı Ameliyat Oldu

Son Güncelleme:

Parlamenter monarşi ile yönetilen İspanya'nın 75 yaşındaki Kralı Juan Carlos, sol kalça kemiğinden ameliyat oldu.

Parlamenter monarşi ile yönetilen İspanya'nın 75 yaşındaki Kralı Juan Carlos, sol kalça kemiğinden ameliyat oldu.


Enfeksiyondan kaynaklanan bir sorundan dolayı sol kalça kemiğindeki protezi değiştirilen Kral Juan Carlos'un ameliyatı, Madrid'deki özel bir klinikte yapıldı. 2,5 saat süren ve Amerikalı bir uzman doktorun da katıldığı ameliyatın iyi geçtiği belirtildi.


Kral'ın ameliyatı sırasında, eşi Kraliçe Sofia, oğlu Prens Felipe ve eşi Prenses Letizia, büyük kızı Prenses Elena ile İspanya Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria da hastanede bulundu.


Bu arada, Kraliçe Sofia'nın hastaneye girişi sırasında küçük bir olay yaşandı. Tamamen çıplak bir şekilde hastane önüne gelen ve " CIA'in gizli suçlarına hayır" diye bağıran bir İspanyol vatandaşı, olaya hemen müdahale eden polisler tarafından uzaklaştırıldı. İfadesi alınmak üzere gözaltına alınan eylemcinin, aklı dengesinin bozuk olduğu bildirildi.


Öte yandan, Kral Juan Carlos'un sağlık sorunları yüzünden tahtı, oğlu Prens Felipe'ye bırakıp bırakmayacağı ile ilgili İspanyol basınında tartışmalar devam ediyor. İspanyol medyasında, yürümekte zorluk çeken Kral'ın artık yerini veliaht Prens Felipe'ye bırakması gerektiğini savunanlar çoğunlukta olsa da AA muhabirinin İspanyol siyasetçilerden aldığı bilgilerde, "ekonomik kriz ve Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimler gibi ülke gündeminde ilk sırada bulunan sorunlar varken, hiçbir siyasi partinin Kraliyet Sarayı üzerine bir tartışmaya girmek istemediği" belirtildi.


İktidardaki sağ görüşlü Halk Partisi'nin (PP), Kral'a en çok sadık kalan siyasi parti olduğu hatırlatılırken, anamuhalefette olan ve tarih boyunca cumhuriyetçi bir çizgi izleyen Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) de Kral'ı karşısına alan bir rejim tartışmasından kaçındığı vurgulanıyor.


Yaşamı boyunca 8'i son 3 yılda olmak üzere 13 kez ameliyat masasına yatan İspanya Kralı'nın 6 gün içinde hastaneden taburcu olacağı, 2 ay kadar resmi programlara katılmayacağı ve tamamen iyileşmesinin normal şartlarda 6 ayı bulacağı bildirildi. - Madrid

Kaynak: AA