İstanbul Şehir Tiyatroları... ÇOCUKLAR 'HAYAL PERDESİ'Nİ ARALADI!

Son Güncelleme:

İBB Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü’nün işbirliğiyle; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları sanatçıları, yeni hizmete açılan kütüphanelerde düzenlenen etkinliklerde İstanbullu çocuk ve gençleri karagöz ve kukla ile tanıştırdı. Hayal Perdesi aralandı ve yeni hikâyeler anlatıldı.

Gölge Karagöz etkinliğinde sanatçılar Özgür Atkın ve Can Alibeyoğlu, Avcılar Sabahattin Eyüboğlu Kütüphanesi'nde, hem geleneksel gölge sanatımıza dair bilgiler verdi, hem de canlı Karagöz oyunu sahnelediler.


Kuklalarla masal atölyesinde, sanatçılar Ceren Hacımuratoğlu ve İrem Erkaya, Güngören Sezai Karakoç Kütüphanesi'nde çocuklara kuklaları kullanarak masal anlattılar.


Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler sayesinde, çocuklar hem yeni kütüphaneleri tanımış oldular, hem de eğlenceli dakikalar geçirdiler.


Sevinç Erbulak Söyleşisiyle Etkinlikler Devam Edecek


Her hafta farklı kütüphanelerde planlanan etkinlikler Esenyurt Gülten Akın Kütüphanesi'nde Sevinç Erbulak'ın katılımıyla Kütüphane Buluşmaları ile devam edecek.


Kütüphaneye ismini veren yazar ve şairimiz Gülten Akın'ın anlatılacağı, şiirlerinin okunacağı programda, Sevinç Erbulak oyunculuk ve sanat yaşamına dair de bir söyleşi gerçekleştirecek.


Etkinlik Programı


12 Kasım Cumartesi


Gülten Akın Kütüphanesi/ Esenyurt


Sevinç Erbulak ile Söyleşi


14.00


Yetişkin


15 Kasım Salı


Ahmed Arif Kütüphanesi/ Sultangazi


Müzikli Masal Atölyesi/ Mozart


16.00


4+ Yaş


19 Kasım Cumartesi


Ayşe Hatun Kütüphanesi/ Fatih


Masal Diyarında Buluşalım


14.00


7- 10 Yaş


20 Kasım Pazar


Hasan Hüseyin Korkmazgil/ Eyüpsultan


Bir Aile Eğlencesi: Çizerek Oynayalım


14.00


8- 14 Yaş


26 Kasım Cumartesi


Yaşar Kemal Kütüphanesi/ Sarıgazi


Serdar Orçin ile Söyleşi


14.00


Yetişkin

Kaynak: Magazinkolik