Uygulamayı yükle! YÜKLE

İthal Dolandırıcılara Suçüstü

Son Güncelleme:

Malezya uyruklu 4 kişi ABD bankalarının sahte kredi kartlarıyla İstanbul'da yakalandılar.

ABD vatandaşlarının kredi kartlarının sahtesiyle İstanbul'daki lüks mağazalardan yaklaşık 50 bin TL'lik dolandırıcılık yaptığı belirlenen Malezya uyruklu 4 kişi, 5 yıldızlı bir otelde yakalandı.


Edinilen bilgiye göre Sarıyer'de bir alışveriş merkezindeki bir mağazadan 9 bin dolara bir saat alan yabancılardan şüphelenen mağaza yetkilisi, bankayla irtibata geçti. Banka tarafından alışveriş yapan kişilerin sahte kredi kartları kullandıkları belirlenince polise haber verildi.


4 MALEZYALI


Bunun üzerine çalışma başlatan Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Haziran 2011 günü Türkiye'ye giriş yapan Malezya uyruklu 4 kişiyi tespit etti. 5 yıldızlı bir otelde kalan şüpheliler 18 Haziran günü gözaltına alındı. Gözaltına alınan Malezyalı Teon L. Y. , Chong C. K. , Goon C. Z. , ve Alpert P. L. emniyete getirildi. Şüphelilerin kaldıkları otel odasında yapılan aramada sahte kredi kartlarıyla aldığı lüks saatler, çantalar, pantolon, gömlek, şort, parfümlere, harcamalara ait fişler ve sahte olduğu belirtilen 73 adet kredi kartına el konuldu. El konulan ürünlerin üzerindeki etiket fiyatları polisi bile şaşırttı. Satın alınan ürünlerden bir saatin değerinin 9 bin dolar, şortun 525 TL, pantolonun 580 TL ve şapkanın ise 600 TL olduğu görüldü.


LÜKS MEKANLARDA ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin Amerikan vatandaşlarına ait yüksek limitli kredi kartı bilgilerini internet ortamında satın aldığı ortaya çıktı. Bilgiler kullanılarak kart sahiplerinin adına ait sahte kredi kartı üretiliyordu. Ardından kredi kartlarıyla İstanbul'a gelen çete üyeleri burada 5 yıldızlı otellerde kalıp Etiler, Nişantaşı ve Sarıyer gibi lüks mekanlarda alışveriş yapıyorlardı. Yetkililer, bu yolla yapılan dolandırıcılığın miktarının yaklaşık 50 bin TL olduğunu bildirdi. Ayrıca şüphelilerin 254 bin 651 TL'lik alışveriş yapmaya çalıştığı ancak banka tarafından onaylanmadığı için bu alışverişleri yapamadıkları ifade edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA