İzmir Büyükşehir Belediyespor'da Çeyrek Final Sevinci
Kadınlar Hentbol Challenge Cup'ta Çek Cumhuriyeti temsilcisi DHC Sokol Poruba'yı evinde 23-17 yenerek çeyrek finale adını yazdıran İzmir Büyükşehir Belediyespor, gurur kaynağı oldu.
Kadınlar Hentbol Challenge Cup'ta Çek Cumhuriyeti temsilcisi DHC Sokol Poruba'yı evinde 23-17 yenerek çeyrek finale adını yazdıran İzmir Büyükşehir Belediyespor, gurur kaynağı oldu.
İlk maçta deplasmanda rakibine 28-22 kaybetmesine rağmen umutudunu yitirmeyen İzmir Büyükşehir Belediyespor rövanşı 6 sayı farkla kazanmayı bildi. Antrenör Celal Gençoğlu deplasmanda atılan gol sayılarının rakipten fazla olduğunu hatırlatarak, "Poruba'ya deplasmanda 6 sayı farkla kaybetmemize rağmen, ilk maçta daha fazla gol attık ve averajla çeyrek finale yükseldik. Hedefimiz İzmir Büyükşehir Belediyespor'u finale taşımak. Oyuncularımla gurur duyuyorum" dedi.
Takımın çoğunun altyapı patentli olduğunu dile getiren Gençoğlu, "Daha önce de 2009'da aynı kupada yarı final oynamıştık. Takımımız o zamankine göre çok daha genç. Çoğu alt yapıdan yetişmiş İzmirli sporcularla mücadele ediyoruz. Böyle bir ekiple böyle güzel başarılar elde etmek bizim için büyük mutluluk" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da takıma büyük destek verdiğini anlatan Gençoğlu, "Tribünlerimiz de harikaydı. İzmir'i yanımızda görmek bize moral ve cesaret veriyor" yorumunu yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyespor rakibi salı günü çekilecek kurayla belirlenecek. Çeyrek final karşılaşmaları 20-27 Şubat tarihlerinde oynanacak. - İzmir