İzmir'de PKK/KCK üyelerine destek veren şüpheliler gözaltına alındı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, terör örgütü PKK/KCK üyeleri ile ailelerine destek vererek örgütten kopmalarını engellemeye çalıştıkları öne sürülen 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler arasında Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği ve Avesta Dil Kültür Derneği başkanları da bulunuyor. 1 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İzmir'de, PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin ailelerine destek veren, tahliye olan örgüt mensuplarının kopuşlarını engellemeye çalışan iki farklı derneğin başkanlarının da aralarında olduğu 5 şüpheli gözaltına alındı.


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, PKK/KCK adına faaliyetler yürütüp etkisiz hale getirilen örgüt mensupları ile örgüt suçundan cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin ailelerine destek veren, cezaevinden tahliye olan örgüt mensuplarının kopuşlarını engellemeye çalışan şüphelilere yönelik başlatmış olduğu soruşturma kapsamında, İzmir polisi tarafından aralarında Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (Ege-Tuhayder) ve Avesta Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği başkanlarının da olduğu 5 şüpheli gözaltına alındı. İl dışında bulunan 1 şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: AA