Kadınların Güçlenmesi İçin Farkındalık Etkinlikleri Tamamlandı

Son Güncelleme:

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kadınların iletişim, kadına yönelik şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği etkinlik serisini tamamladı. 'Kadınlarla Kendimizi Keşfediyoruz' atölyesinde katılımcılara iletişim becerileri ve rahatlama egzersizleri öğretilerek, kadın dayanışması artırılmaya hedeflendi.

(TEKİRDAĞ) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınların iletişim, kadına yönelik şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik serisi, dördüncü ve son oturumuyla tamamlandı.

Kasım ayı boyunca kent genelinde birçok farkındalık etkinliğini hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik atölyelerle de önemli bir çalışmaya imza attı. Bu kapsamda Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi'nde sürdürülen etkinliklerin son oturumu gerçekleştirildi.

Psikologlar Damla Kurum ve Meltem Şentürk tarafından yürütülen "Kadınlarla Kendimizi Keşfediyoruz" atölyesinde, iletişim becerileri, kadına yönelik şiddetle mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği, rahatlama ve gevşeme egzersizleri üzerine hem teorik hem de uygulamalı çalışmalar yapıldı.

Kadınları güçlendirmeyi ve kadın dayanışmasını artırmayı hedefleyen atölyenin tamamlanmasının ardından katılımcılara katılım belgeleri verildi.

Kaynak: ANKA