Kasiyeri Dolandıran 4 İranlı Yakalandı

Son Güncelleme:

Adana'da alışveriş yaptıkları marketin kasiyerinin elindeki paraları incelemek için alıp 720 lirasını dolandıran 4 İranlı yakalandı.

Adana'da alışveriş yaptıkları marketin kasiyerinin elindeki paraları incelemek için alıp 720 lirasını dolandıran İranlı Mehdi Tavenis (39), M. T. (16), Afshın Efrani Fayyaz (39) ile Hadi Tanvis (27) yakalandı.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin Kiremithane Mahallesi'nde saat 11.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 31 APM 88 plakalı kiralık olduğu belirlenen otomobil ile akaryakıt istasyonuna gelen 4 İran uyruklu dolandırıcı, araçlarına benzin aldı.

Dolandırıcılardan 2'si market bölümüne girip, su aldı. Kasaya gelen dolandırıcılar, üzerlerinde dolar bulunduğunu ve bozdurmak istediklerini söyledi. Dolandırıcıların uzattığı 100 doları alan market çalışanı Dursun Tek, paranın üzerini verdi. Bu sırada bozuk şive ile konuşan İran uyruklu dolandırıcılar, "Türk parasını tanımıyoruz, inceleyebilir miyiz?" dedi. Dursun Tek, kasada bulunan bir deste parayı dolandırıcıların eline verdi. İnceleme bahanesi ile desteyi ellerine alan dolandırıcılar, toplam 720 TL'yi avuçlarının içine sıkıştırdı. Ardından da aldıkları suyun parası olan 5 lirayı ödeyip ayrıldı.

Kasadaki paranın eksik olduğunu fark eden Tek, durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dolandırıcıların kaçtığı otomobilin plakasını ve zanlıların eşkalini belirledi. İran uyruklu Mehdi Tavenis, M.T., Afshın Efrani Fayyaz ile Hadi Tanvis, Hatay'da yakalandı. Gözaltına alınıp Adana'ya getirilen zanlılar, Dursun Tek tarafından teşhis edildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 4 İranlı dolandırıcı, adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA