Kıbrıs'ta 5,3 Büyüklüğünde Deprem
Kıbrıs'ın güneybatısında 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD depremin büyüklüğünü 5.5 olarak açıklarken AFAD ise 5.2 olarak duyurdu.
KKTC Meteoroloji Dairesi Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 5,3 büyüklüğündeki sarsıntının, Güney Kıbrıs'ın Baf bölgesi açıklarında 10,8 kilometre derinliğinde kaydedildiği bildirildi.
ABD 5.5 OLARAK AÇIKLADI
ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), 5.5 büyüklüğündeki depremin, Kıbrıs Rum kesimindeki Peyia kasabasının 7 kilometre açığında gerçekleştiğini bildirdi.
AFAD 5.2 OLARAK AÇIKLADI
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ise saat 11.25'te meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu. AFAD, saat 11.33'te büyüklüğü 4.5 olan bir deprem daha meydana geldiğini belirtti.
LEFKOŞA'DA DA HİSSEDİLDİ
Reuters, depremin, Lefkoşa'da da hissedildiğini bildirdi.
PANİĞE NEDEN OLDU
Meydana gelen depremlerde herhangi bir mal ve can kaybının yaşanmadığı ancak depremin kısa süreli paniğe neden olduğu bildirildi.