Kilis Eğitim-Bir-Sen'in İl Divan Toplantısı

Son Güncelleme:

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Kilis Şubesi il divan toplantısını Şube Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe ve iş yeri temsilcilerinin katılımıyla Kilis Öğretmenevi'nde gerçekleştirdi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Kilis Şubesi il divan toplantısını Şube Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe ve iş yeri temsilcilerinin katılımıyla Kilis Öğretmenevi'nde gerçekleştirdi.


Toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Bekir Şen, ilde gerçekleştirdikleri çalışmalar ve yapılması düşünülen faaliyetlerle ilgili katılımcılara bilgi verdi.


Bekir Şen, şöyle konuştu:


"Eğitim-Bir-Sen olarak ülkemizin ve ilimizin en etkili, en büyük ve yetkili sendikasıyız. Hep birlikte gönüldaşlık ve mücadele adamlığı temelinde elde ettiğimiz bu başarıları umarım 2012 yılında da el ele arttıracağız. Ek ödeme sorunu toplu sözleşme masasının birinci maddesi olacaktır. Ek ödemeyi almak boynumuzun borcudur."


Mağduriyetlerin giderilmesinin de hayati öneme sahip olduğuna dikkat çeken Şen, şöyle devam etti:


"28 Şubat dönemi başta olmak üzere, darbelerin ve darbecilerin mağduriyetine uğramış çalışanların açıkta geçirdikleri sürelere ilişkin hak kayıplarının devlet tarafından telafi edilmesini ve sosyal güvenlik yükümlülüklerini onlar adına devletin yerine getirmesi gerekir.


İnsanların tercihlerine ipotek koyan 'karma eğitim mecburiyeti' de 28 Şubat ara rejiminin ürünü. Bu mecburiyet artık kaldırılmalı, demokratik eğitim hakkı verilmelidir. Çocuğunu karma eğitim veren okullarda okutmak isteyen veliler var, çocuklarını kız lisesine veya erkek lisesine göndermek isteyen veliler de var. Devletin görevi bu talepleri karşılamaktır."


Değerler eğitimini de önemsediklerine işaret eden Şen, şunları kaydetti:


"Dinin, insanın en temel gereksinimi ve bu ülkenin çimentosu oldu olduğunu düşünüyoruz. Bunun için değerler eğitimini, din ve ahlak eğitimini önemsiyoruz. Anayasa'nın 24. maddesinde karşılık bulan din eğitimi, 18. Milli Eğitim Şurası'nda alınan seçmeli din eğitimi kararı gereği ilköğretimin 1. kademesinden başlayıp, orta öğretimi de içine alacak şekilde uygulamaya geçirilmelidir."


İl Divan Toplantısı katılımcıların gerek sendikal gerekse de aktüel konularla ilgili görüş, düşünce ve önerilerini,talep ve beklentilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.


- KİLİS

Kaynak: AA