Kırım'da Gerginlik

Son Güncelleme:

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Moskova’ya yapacağı ziyareti iptal etti.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Rusya'nın Kırım'a yönelik ilhak girişimi yüzünden Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Moskova'ya yapacağı ziyareti iptal ettiğini açıkladı.


Europe-1 radyo kanalının sorularını yanıtlayan Fabius, "Bu koşullar altında ziyaretin yersiz olduğunu düşünüyorum. Şimdi ziyaret etsek, sanki onların tavrını onaylamışız anlamı çıkabilir. Bu kesinlikle doğru değil" ifadesini kullandı.


Fabius, bununla birlikte, Rusya ile farklı görüşte olmalarına rağmen bu ülke ile görüşmelerin süreceğini söyledi.


AB ve ABD'nin Rusya'ya yönelik sert tavrına dikkati çeken Fabius, "Sürekli Rusya ile birlikte hareket eden Çin bile BM Güvenlik Konseyi'nde çekimser kaldı, Moskova tamamen tecrit oldu" ifadesini kullandı.


Fabius, Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımların bu ülkeye önemli zarar vereceği uyarısında bulundu. - Ankara

Kaynak: AA