Kırklareli'nde Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Son Güncelleme:

Kırklareli'nde, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Kırklareli'nde, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.


Kırklareli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla yaban hayvanlarının kullandığı yollar üzerinde belirlenen noktalara, besi yemi ve buğday gibi yiyecekler konuldu.


Ekipler, yaban hayvanları için, 100 kilogram besin yemi ile 450 kilogram buğday bıraktı.


Kırklareli Orman ve Su İşleri Müdürü Filiz İhtiyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çetin kış şartlarında yaban hayvanları için doğaya yem bıraktıklarını söyledi.


Yaban hayvanlarının korunmasının önemli olduğunu belirten İhtiyar, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak kış şartlarının ağırlaştığı bu dönemlerde, yabani ortamlarda hayatını sürdüren hayvanlar için yem takviyesi yaparak, onlara bir şekilde destek sağlamaya çalışıyoru" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA