Kore Gazisi Toprağa Verildi

Son Güncelleme:

Ulaş ilçesinde vefat eden Kore gazisi Halil İbrahim Dolmuş, son yolculuğuna uğurlandı.

Ulaş ilçesinde vefat eden Kore gazisi Halil İbrahim Dolmuş, son yolculuğuna uğurlandı.


İlçeye bağlı Eskikarahisar köyünde vefat eden 82 yaşındaki Kore gazisi Halil İbrahim Dolmuş, Sivas Müftülüğü'nde görev yapan oğlu Nusret Dolmuş'un kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.


Cenaze törenine, Ulaş Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Zülfikar Özılgın, Ulaş Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi, Sivas Müftülüğü çalışanları, askeri personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.


-Yıllar önce gıyabi cenaze namazı da kılınmış-


Kore Gazisi Dolmuş'un oğlu Nusret Dolmuş, babası Halil İbrahim Dolmuş'un Ankara'da askerlik yaparken Kore'ye gittiğini belirtti. Kore'de kayıp olan babasının o dönem ölüm haberinin geldiğini anlatan Dolmuş, köylülerin babasının gıyabi cenaze namazını kıldıklarını söyledi. Yaklaşık 3-4 ay sonra köyüne dönen babasının savaşta sol elindeki 3 parmağını kaybettiğini, vücudunda yaraları bulunduğunu bildiren Dolmuş, babasının 3 yıldır hasta olduğunu, 6 aydır da yataktan kalkamadığını kaydetti.


- SİVAS

Kaynak: AA