Kosgeb ve Kredi Garanti Fonu (Kgf) Destekleri Bilgilendirme Toplantısı"
KOBİ'lerin gelişimi için çalışan Gaziantep Ticaret Odası (GTO), "KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Destekleri Bilgilendirme Toplantısı" ile KOBİ'lere yol açmayı hedefliyor.
KOBİ'lerin gelişimi için çalışan Gaziantep Ticaret Odası (GTO), "KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Destekleri Bilgilendirme Toplantısı" ile KOBİ'lere yol açmayı hedefliyor.
GTO'dan yapılan açıklamaya göre, GTO tarfından KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve KGF Başkanı Faik Yavuz'un katılımlarıyla düzenleyeceği toplantıda, KOSGEB ve KGF'nun sağladığı kredi ve destekler anlatılacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, KOBİ'lerin oluşturdukları katma değer ve istihdamla ekonominin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu belirtti.
Bartık, KOBİ'lerin sorunlarının yapısal ve girdi maliyetleri gibi görünse de esas sorunun finansmana ulaşma olduğunu bildirdi. Bu nedenle KGF'nin çok önemli bir destekleyici olduğunu vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:
"KOBİ'lerin yeni iş kurma, mevcut tesisin genişletilmesi, hammadde temini, yeni teknoloji kullanımı, yeni işyerine taşınma, nakit sıkıntısı giderme, ihracat ve ithalatın finansmanı, teminat mektubu amaçlı kredilerde KGF, KOBİ'lere her türlü desteği veriyor. KOBİ'ler ekonomimizin can damarıdır. Bu gerçekten hareketle oda olarak KOBİ'lere yol açmaya çalışıyoruz. Hedefimiz onların büyük pazarlarda yarışa dahil olmalıdır. Bunun için çalışıyoruz, bunun için mücadelemizi sürdürüyoruz."
Bartık, KOSGEB'in de tüm KOBİ'leri kucaklayan bir yapı olduğunu vurgulayarak, katma değer üreten, istihdam sağlayan her işletmenin desteklendiğini kaydetti.
KOSGEB desteklerinin KOBİ'lerin bölge, sektör ve ölçek parametrelerine göre farklılaşan ihtiyaçlarını dikkate alarak kurgulandığını belirten Bartık, işletmelere desteklerin de bu gerçekten hareketle verildiğini aktardı.
Oda'nın da KOBİ'lere önemli destek verdiğini anımsatan Bartık, "Gaziantep'ten yeni şampiyonların çıkması için KOBİ'lere yol haritası çizmeye çalışıyoruz. KOBİ'lere yönelik seminerler ve bilgilendirme toplantılarının yanı sıra yurtdışı fuar ziyaretleri ve sektör inceleme gezileri de düzenliyoruz. Bu seyahatler KOBİ'lerin dünya pazarını görmesi, sektörlerindeki son gelişmeleri takip edebilmeleri için büyük fırsatlar sunuyor. Gelişen, hedefini büyük tutan KOBİ'ler, bir gün büyük firma olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekilde onlarca firmamız var" ifadelerini kullandı.
Bartık, ihracata dayalı büyüme hedefi doğrultusunda Türkiye'ye değer katacak yeni şirketler görmek istediklerini belirtti.
Çarşamba günü GTO yapılacak toplantı saat 11'de, işin uzmanlarının tarafından bu konuda firma yetkililerine detaylı bilgi verecek.