Kozan'da Fatura Yolsuzluğu İddiası

Son Güncelleme:

Adana'da MHP'li meclis üyesi ve Kozan Belediyesi İmar Limited Şirketi Müdürü Ahmet Tanrıverdi hakkında, fatura yolsuzluğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Adana'nın Kozan İlçe Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi ve Kozan Belediyesi İmar Limited Şirketi Müdürü Ahmet Tanrıverdi hakkında, özel bir şirket adına İmar Limited Şirketi'ne fatura kesip parasını tahsil ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İddiaya göre, inşaat şirketi sahibi işadamı Recai Tanrıkulu, şirketinin muhasebesini tutan meclis üyesi ve aynı zamanda serbest muhasebeci olan Ahmet Tanrıverdi'nin elinde bulundurduğu şirketine ait faturalarla İmar Limited Şirketi'ne sıhhi tesisat malzemesi adı altında 4 bin 939 liralık ve 4 bin 779 liralık iki ayrı fatura keserek parasını tahsil edip zimmetine geçirdiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı, iddialar üzerine olayla ilgili soruşturma başlatırken, polis de İmar Limited Şirketi ve Tanrıverdi'nin muhasebe bürosuna baskın düzenleyerek faturalara ve bilgisayar kayıtlarına el koydu.

Ahmet Tanrıverdi'nin iddialarla ilgili ifadesi alınırken MHP'li Belediye Başkanı Musa Öztürk, Tanrıverdi'nin İmar Limited Şirketi Müdürlüğü'nden istifasını istedi. MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da Kozan'a gelerek gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: DHA