Lice'de Yaşanan Gelişmeler

Son Güncelleme:

Eskişehir'de bir grup, "bayrağa saygı" yürüyüşü düzenledi.

Eskişehir'de bir grup, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında bulunan direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine, "bayrağa saygı" yürüyüşü ile tepki gösterdi.


Deliklitaş Mahallesi Yediler Park'ında toplanan ve ellerindeki Türk bayrakları ile İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüyen grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Engin Şahan, bayrak indirme olayından sonra ilerleyen günlerde çok vahim olayların yaşanabileceğini iddia etti.


Askerin ve polisin müdahalesinin biber gazı sıkmaktan öteye gitmediğini öne süren Şahan, "Askeri alana girerek Türk bayrağının indirilmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bu hadisenin olması da olayın vahametini arttırmaktadır. Böylesi bir ihmal asla kabul edilemez" diye konuştu.


Öte yandan, açıklamanın yapıldığı yerin yakınında bulunan bir kafedeki yabancı uyruklu iki kişi ile gruptakiler arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma yaşandı. Polisin gruptakilere müdahalesi ile olay büyümeden son buldu. - Eskişehir

Kaynak: AA